r
Nosalty Logó

Petrezselymes pelmeni Torma konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Torma
Petrezselymes pelmeni Torma konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
vadkovászos
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 2164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Összesen 207 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    691 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    274.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 1083 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2505.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1381 mg
  • Nátrium
    365 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    549.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    358 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    789 micro
Összesen 2164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Elkészítés

A gyúrt tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük fél dl vízzel (ha kell, adunk még egy kicsit hozzá), és közép-kemény, rugalmas tésztát gyúrunk 5-10 perc alatt. 30 percet pihentetjük (vagy egy éjszakát hűtőben).
  2. Ezután előkészítjük a tölteléket; a darált húst sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a 2 ek olajon üvegesre dinsztelt hagymával (lassú tűzön, hogy a hagyma tudjon karamellizálódni). Kihűtjük.
  3. A tésztát a pihentetés után szép vékonyra nyújtjuk, majd kb. 8cm-es körökre szaggatjuk.
  4. Mindegyik kör közepébe teszünk egy kiskanálnyi tölteléket, majd kettéhajtjuk, és szorosan összecsipkedjük a széleket (ha száraz a tészta, akkor vizezzük a széleket belülről). Ezután a két csücsköt összehúzzuk, és jó erősen összenyomjuk.
  5. Bő, lobogó sós vízben főzzük, majd kevés ecettel és tejföllel locsolva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2854
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 28.

Ajánló

Salátaként kínáljunk hozzá enyhén sózott-borsozott-olajozott, petrezselyemmel szórt paradicsom és uborka-kockákat; amire kis citromlevet csurgatunk...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszer ettem egy étteremben tradícionális orosz pelmenit, és nagyon ízlett; a kifőtt húsos, töltött tészta tetejére pici ecetet és tejfölt tesznek. Ki kellett az én variációmat is próbálni, mert tulajdonképpen egy pelmeni recept alapján találtam rá a kovászos gyúrt tészta receptjére!

Hozzávalók

A gyúrt tésztához

A töltelékhez

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...