r
Nosalty Logó

Pesto-s rizses csirke egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Pesto-s rizses csirke egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    429 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    420 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    622 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    321.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    497 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 1100 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    177.8 g

Zsír

  • Összesen
    300.5 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1716 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9936.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    1679 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    308 mg
  • Foszfor
    2486 mg
  • Nátrium
    5205 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    238.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1287.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1989 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    901 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1752 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2554 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    2067 micro
Összesen 4397 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    504 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkét tisztítsuk meg, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, és süssük 220 fokon jó félkészre, kb. 20-25 perc alatt.
  2. Közben főzzükki arizst sima sós vízben, mintha tésztát főznénk.
  3. Karikázzuk fel a paradicsomot.
  4. Vegyük ki a csirkét a sütőből, a kisültszaftot tegyük félre, éscsökkentsük a hőfokot 175 fokra, alul-felül álláson.
  5. A rizst keverjük el a pesto-val. (Ez lehet készen kapható vagy saját készítésű is.)
  6. Fogjunk egylegalább 38-as hosszátmérőjű kerámia sütőformát, vagy ugyanekkora tepsit, vajazzuk ki, majd terítsük szét benne apestos rizst. Finoman locsoljuk meg a csirkeszaft egyik felével.
  7. Fektessük rá, nyomkodjuk belea csirkecombokat, majd terítsük be a paradicsomszeletekkel.
  8. A tojásokat keverjüksimára a tejszínnel, fűszerezzük, majd öntsük a paradicsomok tetejére.
  9. Szórjuk meg a reszelt sajttal, erre csurgassuk rá a kisült szaft másik felét, és kb. 40 perc alatt süssük meg, amíg a sajt szépen barnulni nem kezd rajta.
  10. Tálaljuk vinegrette-es jégsalátával.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 261
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 34485
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 22.

Ajánló

pH besorolás: enyhén savasít. Erről bővebben itt olvashatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van-e jobb annál, amikor a főétel együtt elkészíthető a körettel? :-) Karácsonyra kaptam egy receptkönyvet. Abban szerepel ez a fogás, de lazaccal. Azt éppen nem kaptam, de ajánlom kipróbálásra. Fél kilónyi kell hozzá. A tetejét besamel mártással is leönthetjük. Ehhez 2 ek vajon pirítsunk ugyanennyi lisztet, majd öntsük fel 4 dl MELEG tejjel és lassú tűzön főzzük sűrűre. Ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval. Ha még gazdagabban akarjuk elkészíteni, pirítsunk a vajon egy kis fej apróra vágott hagymát és utána tegyük rá a lisztet.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...