Pekándiós-fügés sütemény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
194
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 25.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 452.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 34 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.4 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 177.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 88 micro
Összesen
599
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 205.4 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 98 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 498 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3617.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 152 mg
-
Kálcium 1045 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 580 mg
-
Foszfor 1517 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 707.6 g
-
Cukor 418 mg
-
Élelmi rost 66 mg
VÍZ
-
Összesen 1417.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 577 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 268 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 471 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1261 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 701 micro
Összesen
4787
kcal
- 3% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 62 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
194
kcal
Hozzávalók
-
2 bögre rétesliszt
-
1 bögre porcukor
-
2 db tojás
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
200 g pekándió
-
1 csipet só
Elkészítés
- Az aszalt fügéről levágjuk a kemény hegyét, kisebb kockákra vágjuk. Kevés vízben feltesszük főni, hogy megpuhuljon. Forrás után 1-2 perccel elzárjuk alatta a lángot.
- Közben késsel durvára vágjuk a pekándiót.
- A fügét leszűrjük, és szűrőben hagyjuk hűlni, amíg összeállítjuk a tésztát.
- A többi alapanyagot, vagyis a lisztet, porcukrot, szódabikarbónát, tojást, tejfölt és a joghurtot összekeverjük. Hozzáadjuk a pekándiót és a fügét.
- Vastagon kivajazott tortaformába öntjük, tetejét elsimítjuk, és esetleg körberakjuk egész pekándió darabokkal. 20-25 perc alatt közepes lángon, tűpróbáig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1423
- Feltöltés dátuma: 2013. december 28.
Ajánló
Nagyon finom nedves marad a tésztája, ideális kísérője lehet egy bögre teának, kakaónak vagy forralt bornak.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egyszerű kevert tészta alap, amibe az otthon található kiegészítőket tettem bele. Igazán karácsonyi hangulatú lett.