adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
375g rózsaburgonya217 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
125g pecsenyezsír282 kcal
Összesen
499
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1500g rózsaburgonya866 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
500g pecsenyezsír1128 kcal
Összesen
1994
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
75g rózsaburgonya43 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g pecsenyezsír56 kcal
Összesen
99
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 31.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 280.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 222.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Összesen
499
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.1 g
Zsír
-
Összesen 126 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 119 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1122.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 135 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 641 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 196.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 891.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 222 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
1994
kcal
- 2% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 72% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
99
kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
1.5 kg rózsaburgonya
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
500 g pecsenyezsír
Elkészítés
- A burgonyákat hámozzuk meg, majd hosszanti irányban vágjuk félbe.
- Sózzuk, borsozzuk alaposan.
- Sütőtepsiben osszuk el egyenletesen a pecsenyezsírt, majd erre tegyük a felezett burgonyákat.
- Tegyük a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe. Félóra elteltével a burgonyákat forgassuk meg, és süssük további 30 percet. A sütés végeztével a burgonyákat szedjük egy külön tálra, így nem lesznek zsírosak.
- Tetszés szerinti húsételhez adhatjuk köretként.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x5
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 908
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 141
- Össznézettség: 475509
- Feltöltés dátuma: 2017. január 26.
Ajánló
Általában akkor készítem ezt a fajta burgonyaköretet, amikor tepsis húsételt is bő zsiradékkal. Azonban ha rendelkezünk pecsenyezsírral otthon, amit egy korábbi sütés alkalmával eltettünk, akkor önmagában is elkészíthető, és semmit nem veszít a megfelelő ízvilágból.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
A story olyan egyszerű, mint ennek a remek köretnek az elkészítése. Számtalanszor készítünk sütőben sült húsok mellé "vele sült" burgonyát, ezek azonban ritkán elegendőek, mert a hús mellett már kevés a hely. Ebben a receptemben ugyanolyan ízletes burgonyát készíthetünk, mintha hús mellett sülne, csak éppen nagyobb mennyiségben.