r
Nosalty Logó

Pavlova torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
mislenbaba
Pavlova torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1012 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 126 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.3 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    563 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    340 micro
Összesen 1012 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy tepsire tegyünk egy darab sütőpapírt, tegyünk rá valami kerek formát (pl. egy tányért), és rajzoljuk körbe. Erre fogjuk a tojáshabot halmozni.
  3. A tojásfehérjét verjük habbá.
  4. Fokozatosan tegyük bele a cukrot, az ecetet, a keményítőt és a vanília aromát. Szép fényes, sűrű kemény habot kell hogy kapjunk.
  5. Halmozzuk a habot a sütőpapirra.
  6. Tegyük be a sütőbe. Állítsuk vissza a sütő hőmérsékletét kb. 150-130 fokra. A sütő ajtaját ne nyitogassuk.
  7. a sütési idő letelte után hagyjuk még kb 20 percig a sütőben, hogy ne essen össze
  8. Verjük fel a tejszínt, egy kis porcukrot lehet hozzátenni ízlés szerint, de ez nem muszáj. Itt lehet a habfixálót belerakni.
  9. Kanalazzuk a felvert tejszínt a kihűlt,megsült tésztára, nem kell elsimítani tökéletesre.
  10. Pakoljuk rá a gyümölcsöt
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 353
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 135619
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
mislenbaba 31 recept

Nigellánál láttam, már régen. Annyira gusztusos, kívánatosnak tűnt, és mivel volt egy csomó tojásfehérjém a fagyasztóban, el is készítettem. Ez a torta, amely a képen van, a megadott recept körülbelül háromszorosából van készítve. Nem tudom pontosan, mennyi tojásfehérjém volt lefagyasztva, így ez a torta találomra készült.  Boginak és a többieknek köszönöm a kép elkészültéért! Gyerekkoromban ki nem álhattam a habcsókot, és azt hittem ez is olyan valami. De amikor előszőr sütöttem, már csak úgy meg bírtam volna enni a tortát a tejszín és a gyümölcs nélkül. Kívűl ropogós, belül pedig puha, lágy... Ja, és tök egyszerű és olcsó. Kipróbáltuk a barátnőmnél légkeveréses sütőben is, és szerintem nyugodtan lehet úgy is sütni. A a hab a sütőben egy kicsit szétfolyik, ezért amikor a tojáshabot halmozzuk, számoljunk vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...