Pástétom levesben főtt marhából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
63g marhahús89 kcal
-
13g mangalica zsír113 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
41g tojás52 kcal
-
11g finomliszt41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
Összesen
307
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
250g marhahús355 kcal
-
50g mangalica zsír451 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
45g finomliszt164 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
Összesen
1227
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
38.8g marhahús55 kcal
-
7.8g mangalica zsír70 kcal
-
14g vöröshagyma5 kcal
-
25.6g tojás32 kcal
-
7g finomliszt25 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7g petrezselyem3 kcal
Összesen
190
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 19.8 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 442.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 228 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 102.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 105 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 569 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 811 micro
Összesen
307
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.1 g
Zsír
-
Összesen 78.5 g
-
Telített zsírsav 29 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 740 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1770.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 141 mg
-
Kálcium 181 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 118 mg
-
Foszfor 913 mg
-
Nátrium 391 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 408.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 422 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 66 mg
-
D vitamin: 170 micro
-
K vitamin: 739 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 685 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2275 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3244 micro
Összesen
1227
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 274.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 142 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 115 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 353 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 503 micro
Összesen
190
kcal
Hozzávalók
-
5 dkg mangalica zsír
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
3 db tojás
-
3 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
1 csokor petrezselyem
Elkészítés
- A maradék leveshúst szálkákra szedjük, vagy apróra vágjuk.
- A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron üvegesre pároljuk.
- Összekeverjük a hagymát a hússal és az apróra vágott petrezselyemzölddel.
- Rászórjuk a lisztet, azt is elkeverjük, borsot darálunk rá, sózzuk.
- Majd hozzákeverjük három tojássárgáját.
- Legvégül a kemény habbá vert fehérjét.
- Hosszúkás formában, forró sütőben sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 10x24
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 15953
- Feltöltés dátuma: 2010. január 31.
Ajánló
Spenótot ettünk hozzá, de bármilyen főzelékhez jól passzol. Hidegen is kiváló!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- Speciális étrendek:
Harmathy Ildikó
313 recept
Vadasmártást készítettem a levesben főtt zöldségekből a hús mellé, ami a krumpligombóccal együtt hiánytalanul el is fogyott. Maradt egy kevés hús viszont, önálló ételnek kevés, pástétom lett belőle. A cérnametélt 2 kanálnyi maradékát is hozzákevertem, ha zöldség maradt volna, azt is hozzákevertem volna.