Party sajtos - Sajtos rúd 6.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
94g finomliszt341 kcal
-
94g rétesliszt341 kcal
-
94g margarin672 kcal
-
38g joghurt23 kcal
-
11g tejföl22 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
8 kcal
-
25g főzőtejszín33 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
5g só0 kcal
A kenéshez és a tetejére ízlés szerint
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
1588
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
375g finomliszt1365 kcal
-
375g rétesliszt1365 kcal
-
375g margarin2689 kcal
-
150g joghurt92 kcal
-
44g tejföl87 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
30g friss élesztő32 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
21g só0 kcal
A kenéshez és a tetejére ízlés szerint
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
100g sajt352 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
6358
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
A tésztához
-
21.9g finomliszt80 kcal
-
21.9g rétesliszt80 kcal
-
21.9g margarin157 kcal
-
8.8g joghurt5 kcal
-
2.6g tejföl5 kcal
-
3.5g tojássárgája11 kcal
-
1.8g friss élesztő2 kcal
-
5.8g főzőtejszín8 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
1.2g só0 kcal
A kenéshez és a tetejére ízlés szerint
-
4.7g tojásfehérje2 kcal
-
5.8g sajt21 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
Összesen
372
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 33 g
Zsír
-
Összesen 94.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 214 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3158.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 300 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 452 mg
-
Nátrium 2252 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 149.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 140.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 952 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 39 micro
-
K vitamin: 89 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 140 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 901 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 602 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 198 micro
Összesen
1588
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 132 g
Zsír
-
Összesen 379.7 g
-
Telített zsírsav 95 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 170 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 99 g
-
Koleszterin 854 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12635 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 1200 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 257 mg
-
Foszfor 1806 mg
-
Nátrium 9010 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 599.5 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 23 mg
VÍZ
-
Összesen 563.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3807 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 36 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 157 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 559 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 3604 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 2410 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 793 micro
Összesen
6358
kcal
- 8% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 34% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 737.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 70 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 105 mg
-
Nátrium 526 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 32.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 222 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
372
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
37.5 dkg rétesliszt
-
37.5 dkg margarin
-
150 g joghurt
-
44 g tejföl
-
3 db tojássárgája
-
3 dkg friss élesztő
-
1 dl főzőtejszín
-
0.5 teáskanál cukor
-
3 tk só
A kenéshez és a tetejére ízlés szerint
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A főzőtejszínt a cukorral meglangyosítjuk, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt.
- Közben a lisztet eldolgozzuk a margarinnal, majd hozzátesszük az összes többi hozzávalót, és összegyúrjuk.
- Egy órát szobahőmérsékleten pihentetjük. Lágy, kicsit ruganyos tésztát kapunk.
- Kb. 4 mm-es vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk, és derelyevágóval csíkokra vágjuk.
- Sütőpapírral lefedett sütőlapra tesszük, lekenjük a tojásfehérjével, majd rászórjuk a paprikát, sajtot, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
- Ha kihűlt, fémdobozba tesszük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Receptkönyvben: 69
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 44245
- Feltöltés dátuma: 2011. január 04.
Ajánló
A mostani apropó a Szilveszter. :)
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Szabolcsi Ildikó
20 recept
Egy internetes honlapon találtam még 2004-ben. Újra megnéztem, hogy pontos legyen a forrás, de most nem találtam. Ha esetleg valaki mégis rábukkan, kérem jelezze és feltüntetem. Az is igaz, hogy az eredeti recepten már elég sokat változtattam. Természetesen. :)