r
Nosalty Logó

Párolt vörösboros lilakáposzta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Párolt vörösboros lilakáposzta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

207
Kalória
2.7g
Fehérje
29.3g
Szénhidrátok
8.7g
Zsír
255.2g
Víz
8.3g
Koleszterin
6.1g
Rost
18.6g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5533 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2849 micro
Összesen 1247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Az almát megpucoljuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd apróra feldaraboljuk.
  4. Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát az almával és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vöröskáposztát, és állandó kavarás mellett, tovább dinszteljük.
  5. Hozzáadjuk az ecetet, a fűszereket és a ribizli-, vagy vörösáfonyazselét.
  6. Felöntjük a vörösborral.
  7. Lefedve puhára pároljuk (kb. 30 perc alatt). Ha szükséges, sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Érdemes nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani, ebben az esetben ne pároljuk teljesen puhára a káposztát, 20 percig elegendő.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Több oka is van, miért nem kellene nyitva hagyni a...

A mosógép majdnem minden háztartás része, hiszen jelentősen megkönnyíti az életet. Rendeltetésszerű használata azonban nemcsak a gép helyes beállítását jelenti, hanem azt is, hogy a mosás lejárta után az ajtaját becsukjuk-e. Mai Otthon Tippünkben eláruljuk, miért nem kellene nyitva hagyni a mosógép ajtaját hosszú órákra, napokra.

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!