Párolt vörösboros lilakáposzta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
167g vöröskáposzta41 kcal
-
8g libazsír75 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
100g alma47 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
2g ecet0 kcal
-
17g piros ribizli9 kcal
-
21g vörösbor18 kcal
Összesen
207
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1000g vöröskáposzta248 kcal
-
50g libazsír450 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
600g alma281 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
100g piros ribizli55 kcal
-
125g vörösbor106 kcal
Összesen
1247
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
48.2g vöröskáposzta12 kcal
-
2.4g libazsír22 kcal
-
8.7g vöröshagyma3 kcal
-
28.9g alma14 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g borókabogyó0 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g ecet0 kcal
-
4.8g piros ribizli3 kcal
-
6g vörösbor5 kcal
Összesen
61
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 224.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 39 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 255.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 89 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 55 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 922 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 27 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
207
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.1 g
Zsír
-
Összesen 52.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 50 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1347.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 473 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 199 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 234 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175.6 g
-
Cukor 112 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 1531.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 466 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 533 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 329 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 200 micro
-
Kolin: 180 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5533 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 160 micro
-
Lut-zea 2849 micro
Összesen
1247
kcal
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 86% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 73.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 267 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 8 micro
-
Lut-zea 137 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1 kg vöröskáposzta
-
2 közepes db vöröshagyma
-
1 ek cukor
-
1 db babérlevél
-
3 db szegfűszeg
-
3 db borókabogyó
-
1 db csillagánizs
-
1 db fahéjrúd
-
só ízlés szerint
-
2 ek ecet
-
125 ml vörösbor
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk.
- Az almát megpucoljuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd apróra feldaraboljuk.
- Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát az almával és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vöröskáposztát, és állandó kavarás mellett, tovább dinszteljük.
- Hozzáadjuk az ecetet, a fűszereket és a ribizli-, vagy vörösáfonyazselét.
- Felöntjük a vörösborral.
- Lefedve puhára pároljuk (kb. 30 perc alatt). Ha szükséges, sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 91
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 39114
- Feltöltés dátuma: 2009. december 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Érdemes nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani, ebben az esetben ne pároljuk teljesen puhára a káposztát, 20 percig elegendő.