r
Nosalty Logó

Párolt vörösboros lilakáposzta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Párolt vörösboros lilakáposzta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    224.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    922 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    475 micro
Összesen 207 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1347.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.6 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1531.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    466 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    533 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5533 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    160 micro
  • Lut-zea
    2849 micro
Összesen 1247 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit eltávolítjuk, negyedeljük, majd legyaluljuk.
  2. A hagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Az almát megpucoljuk, negyedeljük, a torzsáját kivágjuk, majd apróra feldaraboljuk.
  4. Egy nagy edényben felolvasztjuk a zsírt. A zsírban megdinszteljük a hagymát az almával és a cukorral, majd adagonként hozzáadjuk a vöröskáposztát, és állandó kavarás mellett, tovább dinszteljük.
  5. Hozzáadjuk az ecetet, a fűszereket és a ribizli-, vagy vörösáfonyazselét.
  6. Felöntjük a vörösborral.
  7. Lefedve puhára pároljuk (kb. 30 perc alatt). Ha szükséges, sóval, borssal és cukorral utána ízesíthetünk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 39114
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Érdemes nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani, ebben az esetben ne pároljuk teljesen puhára a káposztát, 20 percig elegendő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...