Párolt-sült karfiol
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
79
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 325.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 123 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 39 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
79
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 36.1 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 77 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1954.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 658 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 475 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 276 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 240 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 164 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 235 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Összesen
468
kcal
- 7% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 4.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 250.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 84 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A karfiol leveleit levagdossuk, még a felesleges torzsát is óvatosan kivagdossuk egy éles késsel. Alaposan leöblítjük folyó víz alatt, lecsepegtetjük.
- Egy nagy fazékba belerakjuk a párolóbetétet, és annyi vizet öntünk alá, ha belerakjuk a karfiolt, akkor ne álljon a vízben. Lefedjük, és a vizet felforraljuk. Amikor forr, belerakjuk a karfiolt, lefedjük. Közepes lángon 20 percig pároljuk. Fontos, hogy jól záródó fedő legyen a fazékon, hogy ne párologjon el a víz/gőz az edényből. Ha szükséges, fedjük le konyharuhával.
- Rakjuk egy pités tálba a félkész karfiolt, sózzuk alul-felül. Keverjük össze a majonézt a mustárral, és keverjük hozzá a reszelt sajtot is. Kenjük rá a karfiolra egyenletesen. A vajból vágjunk vékony szeleteket, és itt-ott nyomkodjuk rá a sajtos majonézre.
- Rakjuk forró sütőbe, ahol 30 percig sütjük, vagy amíg szépen megpirul.
- Azóta elkészítettem már csak a majonéz és mustár keverékével bekenve, úgy is finom. Azoknak ajánlom, akik nem ehetnek tejtermeket.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 25x4
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 7030
- Feltöltés dátuma: 2018. május 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Nem tudtam, hogy milyen köretet készítsek, így körülnéztem a neten, hogy ötletet merítsek. Nagyon jól sikerült!