r
Nosalty Logó

Párolt sertéscomb burgonyafánkkal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Csöpp
Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A húshoz

A burgonyafánkhoz

1728
Kalória
51.2g
Fehérje
126.4g
Szénhidrátok
112.9g
Zsír
305.6g
Víz
199.3g
Koleszterin
7.5g
Rost
6.6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 6904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A húshoz

A burgonyafánkhoz

Összesen 262 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.2 g

Zsír

  • Összesen
    112.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    638 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    305.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1728 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204.7 g

Zsír

  • Összesen
    451.5 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    198 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4509.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    329 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    2553 mg
  • Nátrium
    690 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    505.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1222.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    148 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    855 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    633 micro
Összesen 6904 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
  2. A hagymát nagy kockákra vágjuk, majd zsiradékon megfonnyasztjuk.
  3. Rátesszük a húst, összekeverjük, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk saját levében.
  4. Mielőtt zsírjára sülne, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk pirospaprikával, jó sok borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
  5. Kis lángon addig főzzük – a folyadékot mindig pótolva -,amíg a hús meg nem puhul, és a sok hagymától sűrű szaftja lesz. Kevésforró szaftban elkeverjük a tejfölt, és ráöntjük a húsra.
  6. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
  7. Lecsöpögtetjük, és még forrón áttörjük. Közben langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
  8. Ha a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, a 2 tojást, sót és az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1óráig kelesztjük.
  9. Ha megkelt,ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  10. Még egy fél órát pihentetjük, majd a fánkokat középen kicsit összenyomva, bő olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 5 perc

Nálunk nem mindenki szereti a marhahúst, ritkán használom, de ez az étel sertéshúsból is nagyon finom. Mi most csak ketten voltunk a vacsoránál, de a teljes adagot elkészítettem. A burgonyafánk tésztájából csak annyit használtam, amennyi kettőnknek kellett. A maradék tésztát a hűtőbe tettem egy kilisztezett tányéron. Másnap délután kinyújtottam kb. fél centi vastagra, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradék hamis Petőfi rostélyost húsdarálón ledaráltam, minden tésztakorongra tettem egy kiskanálnyit, összenyomtam a széleit, és bő olajban kisütöttem. Nagyon finom délutáni nasi kerekedett belőle. :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Az orchidea jobban szereti, mint a vizet: csak 2 evőkanál...

Az orchideák csoportja az egyik legsokszínűbb virágcsoport, több mint 25 000 fajával. Itthon is előszeretettel tartjuk a lakásban, mivel azonban elég kényes növény, muszáj kellő figyelemmel gondoskodni róla. Mutatunk egy szuper trükköt a locsolásához, amivel egész évben virágoztathatod!

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!