Párolt sertéscomb burgonyafánkkal
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csöpp
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A húshoz
-
150g sertéscomb273 kcal
-
68g vöröshagyma25 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
27 kcal
A burgonyafánkhoz
-
150g burgonya87 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
13g tej7 kcal
-
8g élesztő8 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
Összesen
1728
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A húshoz
-
600g sertéscomb1092 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12g napraforgó olaj106 kcal
A burgonyafánkhoz
-
600g burgonya347 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g tej28 kcal
-
30g élesztő32 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
340g napraforgó olaj3006 kcal
Összesen
6904
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
A húshoz
-
22.8g sertéscomb41 kcal
-
10.3g vöröshagyma4 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
3.8g tejföl8 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
A burgonyafánkhoz
-
22.8g burgonya13 kcal
-
19g finomliszt69 kcal
-
4.2g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
1.9g tej1 kcal
-
1.1g élesztő1 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
-
12.9g napraforgó olaj114 kcal
Összesen
262
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 51.2 g
Zsír
-
Összesen 112.9 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 199 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 82 mg
-
Kálcium 125 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 638 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 305.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 37 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 133 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 76 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 158 micro
Összesen
1728
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 204.7 g
Zsír
-
Összesen 451.5 g
-
Telített zsírsav 82 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 198 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 797 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4509.6 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 329 mg
-
Kálcium 500 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 2553 mg
-
Nátrium 690 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 505.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1222.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 309 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 148 mg
-
C vitamin: 112 mg
-
D vitamin: 187 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 49 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 532 micro
-
Kolin: 855 mg
-
Retinol - A vitamin: 306 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 633 micro
Összesen
6904
kcal
- 9% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 19% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.8 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
262
kcal
Hozzávalók
A húshoz
-
60 dkg sertéscomb
-
3 közepes fej vöröshagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
bors ízlés szerint
-
3 db babérlevél
-
1 dl tejföl
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
só ízlés szerint
A burgonyafánkhoz
Elkészítés
A húshoz
- A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, és megsózzuk.
- A hagymát nagy kockákra vágjuk, majd zsiradékon megfonnyasztjuk.
- Rátesszük a húst, összekeverjük, és takaréklángon, fedő alatt pároljuk saját levében.
- Mielőtt zsírjára sülne, beletesszük a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, megszórjuk pirospaprikával, jó sok borssal, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
- Kis lángon addig főzzük – a folyadékot mindig pótolva -,amíg a hús meg nem puhul, és a sok hagymától sűrű szaftja lesz. Kevésforró szaftban elkeverjük a tejfölt, és ráöntjük a húsra.
- A burgonyát meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük.
- Lecsöpögtetjük, és még forrón áttörjük. Közben langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
- Ha a burgonya kihűlt, akkor hozzáadjuk a lisztet, a 2 tojást, sót és az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán 1óráig kelesztjük.
- Ha megkelt,ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
- Még egy fél órát pihentetjük, majd a fánkokat középen kicsit összenyomva, bő olajban kisütjük.
- Sütés ideje: 5 perc
- Elkészítettem: 22 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 5720
- Feltöltés dátuma: 2013. március 29.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
Csöpp
55 recept
Nálunk nem mindenki szereti a marhahúst, ritkán használom, de ez az étel sertéshúsból is nagyon finom. Mi most csak ketten voltunk a vacsoránál, de a teljes adagot elkészítettem. A burgonyafánk tésztájából csak annyit használtam, amennyi kettőnknek kellett. A maradék tésztát a hűtőbe tettem egy kilisztezett tányéron. Másnap délután kinyújtottam kb. fél centi vastagra, nagy pogácsaszaggatóval kiszaggattam. A maradék hamis Petőfi rostélyost húsdarálón ledaráltam, minden tésztakorongra tettem egy kiskanálnyit, összenyomtam a széleit, és bő olajban kisütöttem. Nagyon finom délutáni nasi kerekedett belőle. :)