Párolt pulykahús zöldséges szósszal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
33g füstölt szalonna218 kcal
-
133g pulykahús153 kcal
-
30g lilahagyma11 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
67g zöldpaprika11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A szószhoz
-
2g vaj17 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
20g cukkini3 kcal
-
8 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
40g főtt tojás62 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
33g juhtúró94 kcal
-
42g főzőtejszín55 kcal
A körethez
-
125g szarvacska tészta464 kcal
-
500g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
12 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
200g füstölt szalonna1310 kcal
-
800g pulykahús920 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
400g zöldpaprika66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A szószhoz
-
14g vaj100 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
120g cukkini19 kcal
-
49 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
240g főtt tojás372 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
200g juhtúró566 kcal
-
250g főzőtejszín328 kcal
A körethez
-
750g szarvacska tészta2783 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
71 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
A húshoz
-
20 kcal
-
12.1g pulykahús14 kcal
-
2.7g lilahagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
6.1g zöldpaprika1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
A szószhoz
-
0.2g vaj2 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.8g cukkini0 kcal
-
1 kcal
-
0.7g petrezselyem0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
3.6g főtt tojás6 kcal
-
2.3g trappista sajt8 kcal
-
3g juhtúró9 kcal
-
3.8g főzőtejszín5 kcal
A körethez
-
11.4g szarvacska tészta42 kcal
-
45.4g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.1g napraforgó olaj1 kcal
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.3 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 319 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1774.1 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 317 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 760 mg
-
Nátrium 412 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.2 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 825.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 370 micro
-
Kolin: 239 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 18 micro
-
β-karotin 1051 micro
-
β-crypt 162 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1188 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 409.7 g
Zsír
-
Összesen 329.9 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 110 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 34 g
-
Koleszterin 1913 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10644.7 g
-
Cink 37 mg
-
Szelén 765 mg
-
Kálcium 1903 mg
-
Vas 42 mg
-
Magnézium 854 mg
-
Foszfor 4560 mg
-
Nátrium 2473 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 631.1 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 39 mg
VÍZ
-
Összesen 4954.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1802 micro
-
B6 vitamin: 9 mg
-
B12 Vitamin: 17 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 604 mg
-
D vitamin: 309 micro
-
K vitamin: 787 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 133 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2223 micro
-
Kolin: 1431 mg
-
Retinol - A vitamin: 1234 micro
-
α-karotin 107 micro
-
β-karotin 6306 micro
-
β-crypt 971 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 7131 micro
- 6% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 95 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Hozzávalók
A húshoz
A szószhoz
-
só ízlés szerint
-
200 g juhtúró
-
250 g főzőtejszín
A körethez
-
750 g szarvacska tészta
-
3 l víz
-
só ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A húshoz
- A szalonnát felkockázzuk, a húst felkockázzuk
- A hagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, a zellert és petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk, és felkarikázzuk.
- Jénaiba tesszük a szalonna- és a húskockákat, amit sózunk, borsozunk, megszórjuk a hagymával, a fokhagymával, zöldfűszerekkel, a zöldpaprika-karikákkal, lefedjük a jénai tetejével.
- Sütőben sütjük-pároljuk. Ha kész, melegen tartjuk.
- Egy lábasba tesszük a vajat, megmelegítjük, belerakjuk a fokhagymát, kicsit átforrósítjuk benne.
- Rátesszük a felkockázott kaliforniai paprikát, a sárga felkockázott cukkinit,a petrezselyemzöldjét, a sót és borsot,kicsit pároljuk, kb. 8-10 percig.
- Hozzáadjuk a keményre főtt, kicsire szeletelt tojást, a tömlős gomolyát, a reszelt sajtot, átkeverjük, beletesszük a főzőtejszínt, és kissé átforraljuk, összeforraljuk, megkóstoljuk, ha kell, még ízesíthetünk. Ha kész, meleg helyen tartjuk.
- Előírás szerint kifőzzük a tésztát, és leszűrjük.
- Tálaljuk a húst és a szószt a tésztával.
- Díszítjük kaliforniai paprikával és petrezselyemzölddel.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 58
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5266
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 17.
Ajánló
Rizzsel is ki lehet próbálni a tészta helyett. Cukkininek én a sárgát használom, mert nyugodtan lehet héjastól használni, magja nagyon kicsi, így soha nem vágom ki a közepét, és nem is pucolom meg, mert nagyon finom:-). Ha a 25 cm nagyságot eléri, akkor már nagyobb a magja, akkor igen, kivágom, és attól függően mit csinálok, megpucolom. De még akkor is finom:-). Sárga meg nagyon szép szín, és kedvet csinál a főzéshez. Finom bor vagy sör. Friss gyümölcsből szörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Szerettem volna sütni-párolni húst, de szószt is szavaztak a családban, tésztát is főzve kértek, összehoztam valahogy, és sikerült, tálalható, és finom volt a három fogás:-). Kivételesen nem volt habtejszín otthon, csak főzőtejszín, ezzel is megoldható és finom, de ha tejszínes étel lesz a menü, legközelebb ,beszerzek habtejszínt, teljesen más az íze, sokkal teltebb, gazdagabb:-))))