r
Nosalty Logó

Párolt lilakáposzta vörösborral

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gizi
Párolt lilakáposzta vörösborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    970.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    374 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2010 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    989 micro
Összesen 280 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3882.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    2659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.6 g
  • Cukor
    114 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1496.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    672 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    696 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    460 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8042 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3954 micro
Összesen 1120 kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát gyaluljuk le jó vékonyra, majd szórjuk meg egy teáskanál sóval, és hagyjuk állni, míg levet enged. Ezután alaposan nyomkodjuk ki, mielőtt elkezdenénk párolni..
  2. A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a felhevített olajhoz, és pároljuk üvegesre.
  3. Ezután adjuk hozzá a mézet, pároljuk tovább pár pillanatig, majd keverjük hozzá az előzőleg kinyomkodott káposztát.
  4. Ezután öntsük fel a borral, ízlés szerint szórjuk meg egész köménymaggal, adjuk hozzá a babérlevelet, majd lefedve, kisebb lángon pároljuk puhára a káposztát. (párolás közben többször keverjük át, és ha szükséges ízesítsünk utána, és pótoljuk a bort, ha túlságosan elpárolgott volna)
  5. Amikor a káposzta puhára párolódott, zárjuk el a gázt, és tálalásig tartsuk melegen.
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 55
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sült húsok mellé mint pl. a sült kacsa, vagy éppen a sült pulyka, jól illik ez a párolt káposzta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...