Párolt csirke vörösáfonyával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
35 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
20g sárgarépa7 kcal
-
65g zeller23 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
50g csirke alaplé4 kcal
-
63g vörösáfonya29 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
495
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
56g vaj402 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
260g zeller94 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
3g petrezselyem1 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
200g csirke alaplé14 kcal
-
250g vörösáfonya115 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1986
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
50.4g csirkecomb56 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
2.8g vaj20 kcal
-
4g sárgarépa1 kcal
-
13.1g zeller5 kcal
-
5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
10.1g csirke alaplé1 kcal
-
12.6g vörösáfonya6 kcal
-
0.4g citromlé0 kcal
-
0.5g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
100
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 14 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 151 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 760.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 342 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.4 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 232 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 286 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 45 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 619 micro
-
β-karotin 1559 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 264 micro
Összesen
495
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 91.9 g
Zsír
-
Összesen 145.7 g
-
Telített zsírsav 53 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 55 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 604 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3042.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 97 mg
-
Kálcium 226 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 179 mg
-
Foszfor 1158 mg
-
Nátrium 1366 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 77.5 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 928.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1143 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 180 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 521 micro
-
α-karotin 2476 micro
-
β-karotin 6235 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1057 micro
Összesen
1986
kcal
- 7% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 153.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 125 micro
-
β-karotin 314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 53 micro
Összesen
100
kcal
Hozzávalók
-
1 kg csirkecomb
-
2 ek napraforgó olaj
-
4 ek vaj
-
3 db babérlevél
-
2 dl csirke alaplé
-
1 ek citromlé
-
1 ek cukor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirke darabokat megmossuk és bedörzsöljük sóval és borssal.
- Az olajat a vajjal felforrosítjuk és elősütjük benne a csirkéket. Mindegyik oldalát kb. 15 perc alatt.
- Félretesszük a csirkéket és a pecsenyezsírban megpirítjuk a zöldségeket, hozzáadjuk a petrezselymet és a babérleveleket.
- Felöntjük az alaplével és beletesszük a félig sült csirkehúst. Ha nem fedi el a húst az alaplé, adjunk hozzá vizet.
- Felforraljuk, majd lassú lángon 30 perc alatt készre főzzük.
- Közben a vörösáfonyát összekeverjük a citromlével és a cukorral kb. 0,5 dl vízzel és puhára főzzük, hogy jól megduzzadjon.
- Tálaláshoz a csirkehúst kivesszük, a zöldségeket az alaplével turmixoljuk (át is paszírozhatjuk). Leöntjük vele a húst és vörösáfonyával díszítjük.
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6350
- Feltöltés dátuma: 2009. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A Orosz kulinária c. könyvben aszalt szilvával készítik. Az arányokon is változtattam, remélem sikerült tökéletesítenem.