r
Nosalty Logó

Parmezános tallér

Zsuzsamama56
Parmezános tallér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

472
Kalória
17.7g
Fehérje
20.8g
Szénhidrát
35.4g
Zsír
38.8g
Víz
175.5g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
196.3mg
Cukor
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6564.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 394 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a vajat összedolgozzuk egy tálban. Beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lehet géppel is, én azzal készítem mindig.
  2. 30 percre a hűtőbe tesszük egy fóliába téve. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. Egy szilikonnal bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságra.
  3. A másik tojást kissé felverjük egy villával. Megkenjük a tallérokat.
  4. A tetejüket megszórjuk szezámmal, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x37

Ha vendégeink jönnek, vagy unokák, akkor érdemes nekiállni ennek a finom rágcsának. Garantáltan sikert aratnak vele.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Sajtos perec omlósan

A legédesebb sós vendégváró receptjét találhatjuk itt: a klasszikus sajtos perecét. Omlós tésztából készül, kiszúrásához egy különleges forma kell, de ezt leszámítva ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...