r
Nosalty Logó

Parmezános tallér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Parmezános tallér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
Összesen 394 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1641.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    333 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 472 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.7 g

Zsír

  • Összesen
    141.7 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    702 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6564.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1713 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    1333 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    155.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    513 micro
Összesen 1888 kcal
  • 16% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    357 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    278 mg
  • Nátrium
    677 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, a sót és a vajat összedolgozzuk egy tálban. Beleütjük az egyik tojást, hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és sima tésztát gyúrunk belőle. Lehet géppel is, én azzal készítem mindig.
  2. 30 percre a hűtőbe tesszük egy fóliába téve. Lisztezett felületen 1/2 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, és kiszaggatjuk egy pogácsaszaggatóval. Egy szilikonnal bélelt tepsire rakjuk egymástól kellő távolságra.
  3. A másik tojást kissé felverjük egy villával. Megkenjük a tallérokat.
  4. A tetejüket megszórjuk szezámmal, és 180 fokos sütőben 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28x37
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 1914
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános tallér
Zsuzsamama56 322 recept

Ha vendégeink jönnek, vagy unokák, akkor érdemes nekiállni ennek a finom rágcsának. Garantáltan sikert aratnak vele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...