r
Nosalty Logó

Parmezános omlett

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marti48
Parmezános omlett
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    412 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    383 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    297 micro
  • α-karotin
    91 micro
  • β-karotin
    453 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 357 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    825 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2698.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    806 mg
  • Nátrium
    977 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    375 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    600 mg
  • Retinol - A vitamin:
    594 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    906 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 715 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    520 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    147 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    175 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    892 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat a tejszínnel "mini habverővel" alaposan felverjük. Sózzuk, borsozzuk, és a parmezán 2/3-át belekeverjük. A paradicsomot vékony karikákra vágjuk.
  2. Egy közepes átmérőjű teflon serpenyőben felforraljuk a vajat, beleöntjük a tojásmasszát, tetejére rakjuk a paradicsomkarikákat.
  3. Redukáljuk a hőmérsékletet, és lukacsos sütőfedővel lefedjük. Kocsonyásodásig sütjük.
  4. Előmelegített tányérra csúsztatjuk, és megszórjuk a maradék sajttal, a durvára tépkedett bazsalikom levelekkel és a felkarikázott olívabogyókkal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2463
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 04.

Ajánló

Tűzhelye válogatja, ezért nehéz pontos adatot megjelölni: én elektro tűzhelyen 3. fokon kocsonyásítottam. Pl. vajas pirítóst adunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Parmezános omlett
Marti48 317 recept

A változatosság kedvéért így is fel lehet dolgozni 4 db tojást. Erre törekedvén született ez az egyszerű és gyorsan elkészíthető variáns. Hidegen is finom, előételnek, party snack-nek is tálalható. Az adott mennyiség felhasználásával szükség szerint több lepénykét készíthetünk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...