adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
180g füge132 kcal
-
20 kcal
-
2g olívaolaj18 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
171
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
720g füge527 kcal
-
20g parmezán sajt78 kcal
-
8g olívaolaj71 kcal
-
5g balzsamecet4 kcal
Összesen
680
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
95.6g füge70 kcal
-
2.7g parmezán sajt10 kcal
-
1.1g olívaolaj9 kcal
-
0.7g balzsamecet1 kcal
Összesen
90
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.1 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 278.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 122 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.6 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 143.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 155 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
171
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1113.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 488 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 240 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 138.2 g
-
Cukor 117 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 573.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 91 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
680
kcal
- 2% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 147.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 18.4 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 76.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
90
kcal
Hozzávalók
-
1 ek olívaolaj
-
1 ek balzsamecet
Elkészítés
- A megmosott, gondosan válogatott, érett lila füge szárát levágjuk, és szükség esetén az alját is egyenesre nyisszantjuk ( így tálalásnál nem dől el ) .
- A fügéket felülről keresztben bevágjuk, ügyelve, hogy ne nyíljon szét túlzottan.
- A vágott sliccekbe frissen hasított parmezán forgácsokat tömünk.
- Jó minőségű balzsamecettel és olívolajjal nyakon öntjük.
- 20-30 percre hűtőbe tesszük, kissé hűvösen tálaljuk.
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 6399
- Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 18.
Ajánló
Leginkább félszáraz, déli gyümölcsös ízvilágú fehérborral, vagy jól behűtött Lambrusco-val leöblítve szeretem…. Bortipp : Szászi Endre - Kabócás Olaszrizling 2006 félédes , Béres – Holdezüst Cuvée 2007.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Manapság már könnyen beszerezhető jó minőségű füge, és egyre többen árulnak hazait is. Pécsett el vagyunk kényeztetve, hiszen itt évente kétszer is beérik ez a csodálatos nyári gyümölcs. A parmezános füge rendkívül egyszerű étel, titka az alapanyagok minőségében, és a hozzá kínált bor megtalálásában rejlik. Kitűnő előétel lehet egy nyári vacsorához, de akár vendégváró falatkának is ideális.