r
Nosalty Logó

Parmezán sajtos padlizsánfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Parmezán sajtos padlizsánfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1512 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    446 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    249 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 332 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6047.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1785 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1455 mg
  • Nátrium
    2445 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    147.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    996 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    396 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    829 micro
Összesen 1324 kcal
  • 6% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    447 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Padlizsánt megmossuk, két végét levágjuk, szárazra töröljük.
  2. Sütőbe tesszük rácsra, 1 órára 200 fokon.
  3. Félbevágjuk, hagyjuk kihűlni.
  4. Kanállal kiszedjük a puha részt (héját kidobjuk), szűrőbe tesszük, kinyomjuk a levét.
  5. Hozzáadjuk a sót, fokhagymát, tojást, parmezán, petrezselymet.
  6. Összedolgozzuk, ha túl puha, hozzátehetünk beáztatott és kinyomott zsemlét. Olyan állagúnak kell lennie, mint a fasírtnak.
  7. Kis gombócokat formázunk, prézlibe hempergetjük.
  8. Olajban kisütjük, vagy tepsibe tesszük, és 180 fokon kb. ½ órát sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4241
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy személyes receptem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...