r
Nosalty Logó

Parázson sült burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Parázson sült burgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyához

A túrókrémhez

579
Kalória
17.8g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
300.9g
Víz
89g
Koleszterin
4.7g
Rost
8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 2311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7162 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 2311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, héjukat megdörzsöljük, majd megszárítjuk. Egy jó nagy alufóliadarabot megolajozunk és a burgonyákat becsomagoljuk. Izzó parázsba dobjuk őket és készre sütjük.
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal és kevés citromlével. Kis kanál mustárt is adhatunk hozzá. Beletesszük a felaprított friss zöldfűszereket és jó alaposan elkeverjük.
  3. A már megpuhult burgonyát kettévágjuk, közepét megkenjük vajjal és megvárjuk, amíg elolvad, majd nyakon öntjük a tejfölös öntettel. Langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető köret, bármilyen grillezett ételhez tudom ajánlani. Ha nincs lehetőségünk parázson elkészíteni, sütőben sütve, nagy adag friss salátával is finom, hús nélküli vacsora.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!