r
Nosalty Logó

Parázson sült burgonya

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A kis gasztronauta
Parázson sült burgonya
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A burgonyához

A túrókrémhez

579
Kalória
17.8g
Fehérje
36.4g
Szénhidrátok
41.2g
Zsír
300.9g
Víz
89g
Koleszterin
4.7g
Rost
8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 2311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A burgonyához

A túrókrémhez

Összesen 128 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1024 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    243 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    300.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1791 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 579 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    356 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4096.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    971 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1312 mg
  • Nátrium
    278 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    1203.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    291 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7162 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3160 micro
Összesen 2311 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A burgonyához

  1. A burgonyákat alaposan megmossuk, héjukat megdörzsöljük, majd megszárítjuk. Egy jó nagy alufóliadarabot megolajozunk és a burgonyákat becsomagoljuk. Izzó parázsba dobjuk őket és készre sütjük.
  2. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tejfölt és ízesítjük fokhagymával, sóval, borssal és kevés citromlével. Kis kanál mustárt is adhatunk hozzá. Beletesszük a felaprított friss zöldfűszereket és jó alaposan elkeverjük.
  3. A már megpuhult burgonyát kettévágjuk, közepét megkenjük vajjal és megvárjuk, amíg elolvad, majd nyakon öntjük a tejfölös öntettel. Langyosan tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Sütés ideje: 40 perc

Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető köret, bármilyen grillezett ételhez tudom ajánlani. Ha nincs lehetőségünk parázson elkészíteni, sütőben sütve, nagy adag friss salátával is finom, hús nélküli vacsora.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!