r
Nosalty Logó

Parajos tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Parajos tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.7 g

Zsír

  • Összesen
    52.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1932.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    468 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    737 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    766 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    298 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    412 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6610 micro
Összesen 995 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    126.6 g

Zsír

  • Összesen
    209 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    316 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7728.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    355 mg
  • Kálcium
    1871 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    1994 mg
  • Nátrium
    2946 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    530.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3066 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1648 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1968 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26439 micro
Összesen 3978 kcal
  • 10% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    224 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben a tésztát megfőzzük, majd leszűrve hidegre hűtjük. Erre azért van szükség, mert a hideg tészta jobban felszívja a szószt melegedés közben.
  2. A spenótot vajon megfuttatjuk, sóval-borssal-fokhagymával ízesítjük.
  3. Majd a tésztát hozzáadva összemelegítjük a tejszín hozzáadásával együtt.
  4. Cserépedénybe vagy tepsibe tesszük, és ráhintjük a lereszelt sajtot.
  5. 190 fokos sütőben addig sütjük, amíg a sajt rá nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 118
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 26963
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 03.

Ajánló

Édes fehérbor jól illik hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez nem egy ismeretlen étel, viszont én és a családom nagyon szereti! Foglalkozásomnak köszönhetően sűrűn találkoztam vele, és nagyon finom étel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...