r
Nosalty Logó

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Összesen 63 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    2123 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    714.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    239 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1483 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    20114 micro
  • Lut-zea
    1169 micro
Összesen 567 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    202.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12322.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    611 mg
  • Foszfor
    2498 mg
  • Nátrium
    8493 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    263 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2859 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    956 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    791 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    5932 micro
  • β-crypt
    939 micro
  • Likopin
    80455 micro
  • Lut-zea
    4674 micro
Összesen 2267 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    2179 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, miután kiengedett a fagyasztásból, és még éppenhogy egy kicsit hideg, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
  2. Grillezős (Zepter) serpenyőbe tesszük az olívaolajat.
  3. A kerámia tepsibe tesszük a paradicsomlevet, elkeverjük benne a zacskó bolognai alapot, ebbe bele a negyedelt lilahagymát, és a felszeletelt fokhagymát, a vékonyan felszeletelt sárga cukkinit, kicsit sózzuk, rátesszük a felcsíkozott sárga és narancssárga kaliforniai paprikát, a szeletelt gombát, ráöntjük a konzervből kiöntött, darabolt hámozott paradicsomot, sózzuk kicsit, borsozzuk.
  4. Hőlégkeveréses sütőben összesütjük.
  5. A burgonyát tisztítás után felkockázzuk, és sós vízben készre főzzük, leszűrjük, melegen hagyjuk.
  6. A felszeletelt csirkemellet ( kicsit fagyosan szépen lehet szeletelni) sózzuk, borsozzuk, majd a grillezős serpenyőbe tesszük az olívaolajra, lefedve, mindkét oldalát kb. 10-12 percig pároljuk, majd megfordítjuk, aztán még 5-6 percig mindkét oldalt lefedve pároljuk, és a fedőt levéve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik, és kicsit megpirul a csirkemell (azaz a serpenyő csíkja látszik a mellszeleteken), kiszedjük a serpenyőből, és a következő adagot ugyanígy pároljuk, sütjük meg.
  7. Tálaljuk a paradicsomszószban összesütött zöldségekkel és a főtt burgonyával.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5047
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 13.

Ajánló

Finom bor. Valódi meggyszörp.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
Éva-Anyóca 350 recept

Az első balatoni hőlégkeveréses alkotásom, amit őszintén félve, de annál nagyobb örömmel készítettem, és csodálatos lett a végeredmény, arról nem is szólva, hogy láttam, amit készítettem, na meg sokkalta kényelmesebb is volt. A gyorsaságról nem is beszélve. Az eredmény magáért beszélt, a csirkemell ilyen gyorsan még soha nem készült el, a szósszal és a burgonyával nagyon finom ízeket tettem egy tányérra.:-)) Lehet a sok úszás tette, de nagyon gyorsan elfogyott, és finomnak találta a család:-))

Hozzávalók

A zöldségekhez

A húshoz és a körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...