Paradicsomos zöldséges csőben sült- párolt csirkemellel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A zöldségekhez
-
125g paradicsomszósz30 kcal
-
11g bolognai alap33 kcal
-
45g lilahagyma16 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
50g cukkini8 kcal
-
16 kcal
-
12 kcal
-
43g gombakonzerv14 kcal
-
100g konzerv paradicsom16 kcal
A húshoz és a körethez
-
175g csirkemellfilé210 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g újkrumpli154 kcal
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A zöldségekhez
-
500g paradicsomszósz120 kcal
-
43g bolognai alap132 kcal
-
180g lilahagyma66 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
200g cukkini32 kcal
-
62 kcal
-
49 kcal
-
170g gombakonzerv54 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
A húshoz és a körethez
-
700g csirkemellfilé840 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g újkrumpli616 kcal
Összesen
2267
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
A zöldségekhez
-
13.5g paradicsomszósz3 kcal
-
1.2g bolognai alap4 kcal
-
4.9g lilahagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5.4g cukkini1 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
4.6g gombakonzerv1 kcal
-
10.8g konzerv paradicsom2 kcal
A húshoz és a körethez
-
19g csirkemellfilé23 kcal
-
0.7g olívaolaj6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.1g újkrumpli17 kcal
Összesen
63
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.5 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3080.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 120 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 153 mg
-
Foszfor 625 mg
-
Nátrium 2123 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 714.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 150 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 239 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 137 micro
-
Kolin: 198 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 1483 micro
-
β-crypt 235 micro
-
Likopin 20114 micro
-
Lut-zea 1169 micro
Összesen
567
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 202.1 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 511 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12322.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 198 mg
-
Kálcium 481 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 611 mg
-
Foszfor 2498 mg
-
Nátrium 8493 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 263 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 2859 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 599 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 956 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 89 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 548 micro
-
Kolin: 791 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 5932 micro
-
β-crypt 939 micro
-
Likopin 80455 micro
-
Lut-zea 4674 micro
Összesen
2267
kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 77.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 25 micro
-
Likopin 2179 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
63
kcal
Hozzávalók
A zöldségekhez
-
500 ml paradicsomszósz
-
1 csomag bolognai alap
-
2 közepes fej lilahagyma
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 közepes db cukkini
-
1 közepes db piros kaliforniai paprika
-
17 dkg gombakonzerv
-
400 g konzerv paradicsom
A húshoz és a körethez
-
70 dkg csirkemellfilé
-
3 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
1 kg újkrumpli
Elkészítés
A zöldségekhez
- A csirkemellfilét vékonyan felszeleteljük, miután kiengedett a fagyasztásból, és még éppenhogy egy kicsit hideg, mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk.
- Grillezős (Zepter) serpenyőbe tesszük az olívaolajat.
- A kerámia tepsibe tesszük a paradicsomlevet, elkeverjük benne a zacskó bolognai alapot, ebbe bele a negyedelt lilahagymát, és a felszeletelt fokhagymát, a vékonyan felszeletelt sárga cukkinit, kicsit sózzuk, rátesszük a felcsíkozott sárga és narancssárga kaliforniai paprikát, a szeletelt gombát, ráöntjük a konzervből kiöntött, darabolt hámozott paradicsomot, sózzuk kicsit, borsozzuk.
- Hőlégkeveréses sütőben összesütjük.
- A burgonyát tisztítás után felkockázzuk, és sós vízben készre főzzük, leszűrjük, melegen hagyjuk.
- A felszeletelt csirkemellet ( kicsit fagyosan szépen lehet szeletelni) sózzuk, borsozzuk, majd a grillezős serpenyőbe tesszük az olívaolajra, lefedve, mindkét oldalát kb. 10-12 percig pároljuk, majd megfordítjuk, aztán még 5-6 percig mindkét oldalt lefedve pároljuk, és a fedőt levéve addig sütjük, amíg a leve elpárolódik, és kicsit megpirul a csirkemell (azaz a serpenyő csíkja látszik a mellszeleteken), kiszedjük a serpenyőből, és a következő adagot ugyanígy pároljuk, sütjük meg.
- Tálaljuk a paradicsomszószban összesütött zöldségekkel és a főtt burgonyával.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x20x6
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 36
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 5047
- Feltöltés dátuma: 2011. július 13.
Ajánló
Finom bor. Valódi meggyszörp.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Az első balatoni hőlégkeveréses alkotásom, amit őszintén félve, de annál nagyobb örömmel készítettem, és csodálatos lett a végeredmény, arról nem is szólva, hogy láttam, amit készítettem, na meg sokkalta kényelmesebb is volt. A gyorsaságról nem is beszélve. Az eredmény magáért beszélt, a csirkemell ilyen gyorsan még soha nem készült el, a szósszal és a burgonyával nagyon finom ízeket tettem egy tányérra.:-)) Lehet a sok úszás tette, de nagyon gyorsan elfogyott, és finomnak találta a család:-))