r
Nosalty Logó

Paradicsomos - tonhalas - spenótos tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Paradicsomos - tonhalas - spenótos tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 633 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1195.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    248 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    128 micro
  • β-karotin
    4014 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    25051 micro
  • Lut-zea
    5376 micro
Összesen 316 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2391.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    228 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    727 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    430 micro
  • K vitamin:
    495 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    255 micro
  • β-karotin
    8027 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    50101 micro
  • Lut-zea
    10752 micro
Összesen 633 kcal
  • 8% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    882 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5506 micro
  • Lut-zea
    1182 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konzervből az olajat a serpenyőbe öntjük, összezúzzuk a fokhagymát, a pórét felkarikázzuk, a kápia paprikát kockázzuk, megsózzuk. Kicsit pároljuk őket, majd kb 2-3 perc múlva hozzáadjuk a paradicsomot (amit én csak szétnyomkodtam, nem szeltem), fűszerezzük.
  2. Amikor már majdem készen vannak a zöldségek, hozzáadjuk a tonhalat, megcukrozzuk.
  3. Beletépkedjük a petrezselymet és a bazsalikomot, a legvégén hozzáadjuk a spenótlevelet.
  4. Ezen utolsó 2 művelet után már csak tényleg rövid ideig főzzük, ugyanis a spenót, és a többi friss zöld értékes anyagai és friss íze így marad meg!
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4294
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 20.

Ajánló

Én fusilli tésztával fogyasztottam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az 1 héttel korábban készült paradicsomos spagettim annyira ízlett, hogy más változatban is kipróbáltam az alapízt. A napokban rá vagyok kattanva a piros ételekre: ezek a vérképzésben játszanak szerepet, különösen a paradicsom, és a spenót. A piros komplementer színe a zöld, vajon miért is került bele ennyi zöld? :) Van egy ősi kínai mondás, az egészségmegőrzés jegyében: egyél sok színt!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...