r
Nosalty Logó

Paradicsomos-spenótos lasagne

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Livee
Paradicsomos-spenótos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    912.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    264 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2059 micro
  • Lut-zea
    6664 micro
Összesen 404 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3650.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1140 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    1084 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1054 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1172 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12976 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8235 micro
  • Lut-zea
    26657 micro
Összesen 1619 kcal
  • 8% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1180 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    749 micro
  • Lut-zea
    2423 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mirelit spenótot felengedjük, és tejjel együtt felfőzzük. Borssal, sóval, cukorral fűszerezzük, aki bírja fokhagymát is tegyen bele. Kicsit sűrűbbre hagyjuk, mint a spenót főzelék esetén.
  2. A hámozott konzerv paradicsomot szintén fűszerezzük borssal, sóval, majorannával, rozmaringgal, bazsalikommal, és a paradicsomokat főzés közben szétnyomkodjuk. Lehet természetesen darabolt paradicsommal is dolgozni.
  3. A jénaiba nekem rétegenként 3 darab lasagne tésztalap kell. Forró vízben előfőzzük a lapokat.
  4. Jénaiba fektetjük a lapokat, és egyszer a paradicsomos szószból, egyszer a spenótból teszünk rá. Ha elfogyott a paradicsom és a spenót is, akkor az utolsó tésztalapokra sajtot szórunk.
  5. 170 fokon kb 20-30 percig légkeveréses sütőben összesütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5977
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tekintve, hogy húst nem tartalmaz az étel, ezért a fehérje bevitel érdekében tojást főztem mellé. Lehetett volna szeletenként a tésztába is tenni, csak későn jutott eszembe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...