r
Nosalty Logó

Paradicsomos karaj alufóliában

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ágicámdrágám
Paradicsomos karaj alufóliában
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    632 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 529 kcal
  • 13% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5163 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az alufóliából akkora darabot vágunk le, hogy a két szelet hús bőven elférjen rajta.
  3. Az alufóliát vékonyan megkenjük zsiradékkal, rátesszük a húst, majd a karikára vágott hagymát, és az 1 ek nyers rizst.
  4. A paradicsompürét kevés vízzel felhígítjuk, és rátesszük a rizsre.
  5. Az alufóliából csomagokat készítünk, és 180 fokos sütőben, kb 30-40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5873
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Ajánló

A hozzávalók 1 főre értendők, természetesen ahány fő, annyi csomagot kell csinálni. A paradicsompürét nem kell nagyon felhígítani, mert akkor lefolyik a rizsről és nehezen lehet becsomagolni. Én már elkészítettem úgy is, hogy alufóliás grill tepsibe tettem, és úgy 2 főre való adag készíthető így el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos karaj alufóliában
Ágicámdrágám 31 recept

A barátnőmtől kaptam a receptet, le sem merem írni, hogy hány évvel ezelőtt. A "mit főzzek holnap" kapcsán került elő a régi, elsárgult, kézzel írt receptek közül.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...