r
Nosalty Logó

Paradicsomos káposzta sütőben

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Paradicsomos káposzta sütőben
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsomos káposztához

82
Kalória
3.8g
Fehérje
18.7g
Szénhidrátok
0.5g
Zsír
323.7g
Víz
-
Koleszterin
6.5g
Rost
10.7g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paradicsomos káposztához

Összesen 82 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paradicsomos káposztához

Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A paradicsomos káposztához

Összesen 21 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    323.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    741 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 82 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1804.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1294.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    328 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    534 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    817 micro
  • β-karotin
    2964 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    15438 micro
  • Lut-zea
    936 micro
Összesen 330 kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    82.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    982 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 21 kcal

Elkészítés

A paradicsomos káposztához

  1. A kis fej káposztát – nálam egy kicsi csúcsos káposzta volt raktáron – a torzsa résznél keresztbe bevágjuk, hogy belül is puhuljon kissé, majd forrásban lévő sós, egész borsos, babérleveles, köményes vízbe tesszük úgy 10 percre főni.
  2. Közben egy nagyobb sütőtálat olíva olajjal meglocsolunk, erre tesszük a színes, felezett paradicsomokat és a szeletelt lilahagymát.
  3. A káposztát 4 részbe (de lehet több szeletbe is) vágjuk, és a paradicsomok között csinálunk helyet neki.
  4. A főzővízből öntünk még az egészre egy keveset, és berakjuk az előmelegített sütőbe úgy 20-30 percre sülni, ki mennyire pirultan kedveli, akár rá is grillezhetünk.
  5. Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A sütőben készített paradicsomos káposzta csak alapanyagaiban hasonlít az eredeti főzelékre. Az egyik legjobb balatoni étterem őszi étlapjáról hoztam el ide a Nosaltyra. Az ott kóstolt fogás csak kinézetben hasonlít valamelyest az enyémre. A pontos receptet meg sem kérdeztem, mert már ott kitaláltam az én verziómat, ami nagyon fúziósra sikerült.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Piros pecsenyeburgonya

Így fest a legízesebb maradékmentés: a pecsenyék kisült zsírjával süthetjük pirosra és ropogósra a főtt krumplit, ami ezáltal a legellenállhatatlanabb köretté válik. Szinte ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Olasz citromos sütemény

Nagyon finom enyhén savanykás, hűsítő sütemény nemcsak forró nyári napokra. A képen csak egyszerűen porcukorral megszórva tálaltam, de simíthatunk rá citromlével és porcukorral ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!