Paradicsomos káposzta csicseriborsós nuggets-szel
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NapsütötteVidékünkön
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
250g káposzta50 kcal
-
60 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
53 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Csicseriborsónuggets
-
125g csirkemellfilé150 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
1g só0 kcal
-
48 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
25g csicseriborsó95 kcal
-
125g napraforgó olaj276 kcal
Összesen
790
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
1000g káposzta200 kcal
-
1000g passzírozott paradicsom240 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Csicseriborsónuggets
-
500g csirkemellfilé600 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
2g só0 kcal
-
194 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
100g csicseriborsó378 kcal
-
500g napraforgó olaj1105 kcal
Összesen
3159
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
Paradicsomos káposzta
-
29.5g káposzta6 kcal
-
29.5g passzírozott paradicsom7 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.4g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
Csicseriborsónuggets
-
14.7g csirkemellfilé18 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.5g csicseriborsóliszt6 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
2.9g csicseriborsó11 kcal
-
14.7g napraforgó olaj33 kcal
Összesen
94
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.3 g
Zsír
-
Összesen 46.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 16 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2424.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 547 mg
-
Nátrium 1520 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 545.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 93 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 165 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 330 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 50 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 745 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 34738 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
790
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 181.2 g
Zsír
-
Összesen 184.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 725 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9697.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 162 mg
-
Kálcium 645 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 572 mg
-
Foszfor 2190 mg
-
Nátrium 6082 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212 g
-
Cukor 81 mg
-
Élelmi rost 54 mg
VÍZ
-
Összesen 2182.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 464 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 82 mg
-
C vitamin: 374 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 658 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 63 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1320 micro
-
Kolin: 986 mg
-
Retinol - A vitamin: 200 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 2979 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 138950 micro
-
Lut-zea 973 micro
Összesen
3159
kcal
- 7% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 64.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 4094 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
94
kcal
Hozzávalók
Paradicsomos káposzta
-
1000 g káposzta
-
10 dl passzírozott paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek finomliszt
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
Csicseriborsónuggets
-
500 g csirkemellfilé
-
1 ek fokhagymapor
-
1 ízlés szerint só
-
50 g csicseriborsóliszt
-
2 db tojás
-
500 ml napraforgó olaj
Elkészítés
Paradicsomos káposzta
- A káposztát megmossuk, félbevágjuk, majd a torzsáját eltávolítva legyaluljuk vagy szeljük. Akinek van gyalu funkció a robotgépén, a káposztát kisebb szeletekre vágva a robotgéppel is legyalulhatja.
- Egy nagy fazékba helyezzük a gyalult káposztát a megpucolt, vékonyra szelt vöröshagymával és sóval-borssal. Vigyázzunk az ízesítéssel, hiszen a káposzta összeesik, ne sózzuk túl.
- A fazékba a káposztához kevés vizet öntünk, majd kb 20 percig főzzük alacsony lánggal. Ezután beleöntjük a passzírozott paradicsomot és addig főzzük tovább, amíg megfő a káposzta.
- A rántáshoz felmelegítjük a napraforgó olajat és halványbarnára pirítjuk benne a lisztet, a reszelt fokhagymát is átfuttatva benne. A főzelékhez kavarjuk, miután egy kevés vízzel elkevertük, majd el is készült a főzelék.
Csicseriborsónuggets
- A csicseriborsónuggets-hez a csirkehúst konyhai aprítógépben pépesítjük. A húst érdemes kisebb kockákra vágni, hogy az aprító biztosan aprítsa.
- A húshoz adjuk a vöröshagymaport és a sót, majd jól átdolgozzuk. Aki szeretne, kevés kurkumát is tehet bele a szebb színért. A húsmasszából 35 g-os golyókat készítünk és kilapítjuk őket.
- A csicseriborsóchipset (nézd meg a fotón) szintén aprítógépben dolgozzuk fel, hogy finom morzsát kapjunk, amivel könnyű panírozni.
- A nuggetseket először a csicseriborsólisztbe, majd tojásba és végül a csicseriborsóchipsből készült morzsába forgatjuk.
- Forró, 170 fokos kedvünk szerinti étolajban sütjük készre őket, egyszer megfordítva.
- A paradicsomos káposztát forrón, a csicserinuggetsekkel tálaljuk, de vannak, akik kifejezetten hidegen szeretik a másnapos főzeléket. Próbáljátok ki így is!
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 5
- Feltöltés dátuma: 2024. november 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- Speciális étrendek:
NapsütötteVidékünkön
175 recept
A paradicsomos káposzta és a töltött paprika a mi családunkban inkább téli, ünnepi étel volt; csodálkoztam, amikor rájöttem, hogy a legtöbben mégis nyáron készítik. Aztán persze, ahogy elkezdtem kertészkedni, a saját, friss zöldségeket használni, én is inkább nyáron főztem őket a családnak, de szívesen gondolok vissza a régi boldog időkre, ilyen apropóból készült el a konyhámban a paradicsomos káposzta idén a téli, ünnepi időszakban is. Az egészséges életmód egyre fontosabbá vált a családom életében; amit lehet, egészségesebb alternatívára cserélek. Garantált, hogy a csirkenuggets egészségesen is olyan finom, mint a gyorsétteremben (ha nem finomabb.)