r
Nosalty Logó

Paradicsomos húsgombóc spagetti ágyon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
BackerMan
Paradicsomos húsgombóc spagetti ágyon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 1148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 3445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A szószhoz

Összesen 204 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1616.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    135 micro
  • β-karotin
    1361 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3431 micro
  • Lut-zea
    1107 micro
Összesen 1148 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    188.8 g

Zsír

  • Összesen
    121.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    499 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4848.3 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    458 mg
  • Kálcium
    580 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    2308 mg
  • Nátrium
    982 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    960.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    476 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1200 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4084 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3321 micro
Összesen 3445 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    610 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A húst összekeverjük a felaprított petrezselyemmel, a finomra vágott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával, a borral és egy csipet sóval.
  2. A keverékbőlgombócokat formázunk.Lisztben finoman meghempergetjük.
  3. A húsgombócokatolajban aranybarnára sütjük, lecsepegtetjük, ésmelegen tartjuk.
  4. A szószhoz egy másik serpenyőben az olívaolajonmegdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk azapróra vágott hámozott paradicsomot, 6-8 percigfőzzük, majd felöntjük 3 dl vízzel.Sózzuk, és egyet forralunk rajta.
  5. Tésztátsós vízben al dentére főzzük, ésleszűrjük.
  6. Szószt a tésztára kanalazzuk, majd ráhelyezzük a húsgombocokat, és megszórjuk parmezzánnal és bazsalikommal.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6161
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 04.

Ajánló

Aki az olasz ételeket kedveli, annak kötelező.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
BackerMan 39 recept

Először is bocsánat, de a kép nem pont olyan lett, mint amit recept leír. Mert a tésztát nem forgattam bele a szószba, és friss bazsalikom se volt éppen itthon. De szerintem ez nem veszi el annak a kedvét, aki el akarja készíteni. Több okból is szeretem ezt az ételt. Elég gyorsan el lehet készíteni, és az olaszos ízek se maradnak el. Mivel hogy gyorsan lehet elkészíteni, így hámozott konzerv paradicsomot használok, de aki szeretné, az készítse friss paradicsomból. Bár az kicsit időigényessebb a hámozás miatt.

Hozzávalók

A húshoz

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...