r
Nosalty Logó

Paradicsomos csirke medvehagymás metélttel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paradicsomos csirke medvehagymás metélttel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

901
Kalória
63.6g
Fehérje
107.3g
Szénhidrátok
23.3g
Zsír
340.8g
Víz
121.7g
Koleszterin
7.3g
Rost
11g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 901 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2705 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    340.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    178 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10317 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 901 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3602.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    429 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    321.8 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1022.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    1285 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    30951 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 2705 kcal
  • 12% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1810 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 158 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk (vagy csíkozzuk), megmossuk, kicsit besózzuk, majd felszeletelt fokhagymával megszórjuk. Megkeverjük, és állni hagyjuk körülbelül 10 percig.
  2. Két ek olívaolajat felhevítjük, beletesszük a csirkemellet, és kicsit megpároljuk, puhítjuk. Közben felszeleteljük a vöröshagymát apró kockákra, valamint egy nagyobb gerezd fokhagymát is aprítunk hozzá.
  3. Ha a csirkemell puha, kifehéredett, kivesszük az edényből, beleöntünk egy kanál olívaolajat, és a hagymákat megdinszteljük. Hozzáadjuk az aprított zellert, és a hagymával együtt egy-két percig még keverjük.
  4. Beletesszük a húst, a paradicsomot, borsot, oreganot, bazsalikomot szórunk rá, ráöntjük a sűrített paradicsomot, és egy teáskanál paprikakrémet adunk hozzá. Ha kell, sózzuk.Felöntjük vízzel, és 15-20 percig főzzük.
  5. Ha már majdnem elkészült, reszelt sajtot adunk hozzá, elkeverjük a szószban, megvárjuk, míg elolvad.
  6. Tálaláskor megszórjuk még egy kis sajttal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A karácsonyi eszem-iszom után, amikor is sok volt a száraz étel, végre valami szaftosra, paradicsomosra vágytam. Az itthon fellelhető hozzávalókból készítettem el ezt az ebédet, és nagyon finom lett.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Klasszikus skót tojás

A skót tojás (angolul scotch egg) egy ízletes és népszerű étel az Egyesült Királyságból, amelyben egy főtt tojást darált hússal (általában sertéshússal) bugyolálnak be, majd ...

Gerzsenyi Flóra

Krémes tejszínes pulykaragu

A tejszínes pulykaragu egyszerűen elkészíthető, így ideális egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához. Rövid idő alatt tápláló, ízletes fogás kerülhet az asztalra, amihez elegendő ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!