Paprikával sült krumpli
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
375g burgonya217 kcal
-
50g tv-paprika8 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
11g sertészsír101 kcal
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
12 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
45g sertészsír406 kcal
Összesen
1317
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
83.4g burgonya48 kcal
-
11.1g tv-paprika2 kcal
-
1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
2.5g sertészsír23 kcal
Összesen
74
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 307.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.7 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 271.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 98 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 165 micro
Összesen
329
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.2 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1228.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 283 mg
-
Foszfor 688 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 206.7 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1086.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 390 mg
-
D vitamin: 46 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 434 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 660 micro
Összesen
1317
kcal
- 2% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 60.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
1 db hegyes erős paprika
-
ételízesítő ízlés szerint
-
3 ek sertészsír
Elkészítés
- A krumplit és a paprikákat vágjuk karikára. (Ne legyenek se túl vékonyak, se túl vastagak, olyan fél centi szélesek az ideálisak.)
- Ha nagyon erős a zöldpaprikánk, akkor az erejét ne tegyük bele, de az ízén nagyon sokat dob ez a paprika.:) Azért jó, ha picit csípős.
- A serpenyőbe tegyünk 2-3 evőkanál zsírt. (Sajnos olajjal nem lehet készíteni, nem lesz az igazi se ízre, se állagra (kipróbáltam).)
- Ahogy feloldódott a zsír, tegyük is bele a krumplit és a paprikát, egyszerre mehet mind, egyszerre lesznek kész. Szórjuk meg ételízesítővel, ettől lesz jellegzetes íze, amit mi nagyon szeretünk.
- Sűrűn forgassuk át, nehogy az egyik oldalát lekapja, de még nyers legyen a krumpli.
- Akkor jó, ha picit megpirultak a paprikák, a krumpli pedig szétesik.
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 48
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 6668
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 19.
Ajánló
Köretként is fogyaszahtó, ettük már grillezett csirkemellel, fűszeres sült hússal, de magában szeretjük legjobban.:)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
"Anyós-recept". Párom édesanyjától tanultam, nagyon sokat készítjük, amikor gyorsan kell valami laktató, és dúskálunk a paprikában. Tehetünk bele többféle színű paprikát (sárga-piros kaliforniai pl.). Minél színesebb és többféle paprika van benne, annál mutatósabb és finomabb. Ételízesítő nélkül is kipróbáltam (csak sóval), sajnos úgy nem lett az igazi.