Paprikasaláta Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
125g tv-paprika21 kcal
-
50g paradicsom9 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
13g vöröshagyma5 kcal
-
3g ecet0 kcal
-
1g só0 kcal
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g tv-paprika82 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g vöröshagyma18 kcal
-
10g ecet2 kcal
-
3g só0 kcal
Összesen
215
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
63.9g tv-paprika10 kcal
-
25.5g paradicsom5 kcal
-
2.6g cukor10 kcal
-
6.4g vöröshagyma2 kcal
-
1.3g ecet0 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
27
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 369 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 297 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 156 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 39 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 90 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 438 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 1287 micro
-
Lut-zea 411 micro
Összesen
54
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1476.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.1 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 624 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 158 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 288 micro
-
β-karotin 1751 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 1646 micro
Összesen
215
kcal
- 1% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 92% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 188.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 152 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.5 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 46 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 224 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 657 micro
-
Lut-zea 210 micro
Összesen
27
kcal
Hozzávalók
-
5 közepes db tv-paprika
-
2 közepes db paradicsom
-
1 púpozott ek cukor
-
1 kis db vöröshagyma
-
2 ek ecet
-
3 késhegynyi só
Elkészítés
- A paprikákat mosás után hajszálvékony szeletekre vágjuk.
- Gyengén besózzuk, és félretesszük. Amíg áll a sóban, szintén vékonyra szeleteljük a hagymát. Majd elkészítjük a saláta ecetet.
- A paprikából két kezünkkel kinyomkodjuk a sós levet, és beletesszük az ecetes-cukros lébe. Hozzákeverjük a hagymát is.
- A mikor elkészültünk, a paradicsomokat félbevágjuk, majd vékonyra szeljük, és hozzáadjuk a paprikasalátához.
- Fogyasztás előtt legalább egy órát kell állnia, hogy az ízek összeérjenek.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 12258
- Feltöltés dátuma: 2014. július 21.
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Lizinka_
604 recept
Törekszem arra, hogy nyáron a paprika minden mennyiségben a lehető legváltozatosabb formában kerüljön az asztalra. Ez a saláta pedig mindenféle ételhez kitűnő!