Paprikás csirkemellsonka házilag
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Audrey
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
38g csirkemellfilé45 kcal
-
2g méz6 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
2 kcal
-
0 kcal
Összesen
53
kcal
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
450g csirkemellfilé540 kcal
-
25g méz76 kcal
-
11g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
Összesen
639
kcal
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
91.1g csirkemellfilé109 kcal
-
5.1g méz15 kcal
-
2.2g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
1.6g fűszerpaprika5 kcal
-
0 kcal
Összesen
129
kcal
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 1.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 479.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 82 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 28.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 174 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 126 micro
Összesen
53
kcal
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 102.5 g
Zsír
-
Összesen 12.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 329 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5753.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 141 mg
-
Foszfor 985 mg
-
Nátrium 4472 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.9 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 337.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 44 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 374 mg
-
Retinol - A vitamin: 41 micro
-
α-karotin 48 micro
-
β-karotin 2093 micro
-
β-crypt 495 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1516 micro
Összesen
639
kcal
- 23% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 20.7 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1164.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 199 mg
-
Nátrium 905 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 424 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 307 micro
Összesen
129
kcal
-
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
-
2 db csirkemellfilé
-
1 ek méz
-
1 ek só
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 tk füstölt pirospaprika
Elkészítés
- A csirkemell filéket vágjuk félbe, de ne teljesen, hogy ki tudjuk hajtogatni mint egy könyvet
- Először kenjük be mézzel, majd szórjuk meg a sóval, borssal, esetleg egyéb tetszés szerinti fűszerekkel még.
- Ezt követően tegyük egy zacskóba pár babérlevél társaságában, így hagyjuk pácolódni legalább egy éjszakára, de akár 1-2 napig is.
- Mielőtt megsütnénk, áztassuk hideg vízbe 20 percre, hogy kivonjuk a sok sót.
- Törölgessük le róluk a vizet, majd tekerjük össze a két csirkemellet. Tegyük egy sütőzacskóba, amiben próbáljuk meg henger formájúra formázni úgy, hogy mint egy szaloncukrot jó szorosan kössük meg a zacskó két végét vagy gumival rögzítsük. Több recept szerint folpack-ba is lehet tekerni, de akor nem sütni hanem főzni kell (forró vízbe tenni, ismét felforralni, majd elzárni, és fedő alatt hagyni kihűlni kb. 6-7 óra alatt). Szerintem sütve finomabb, nekem az a megoldás nem igazán tetszett.
- A sütőzacskóban aztán 40 percig süssük a csirkemellet 180 fokon.
- Ezt követően szedjük ki a zacskóból, és pihentessük pár percig, aztán még melegen forgassuk bele a kétféle paprika keverékébe.
- Pár órára, de ha lehet egy éjszakára tegyük hűtőbe, majd szeletelhetjük. Nagyon vékony szeletet nem fogunk tudni vágni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 369
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 17
- Össznézettség: 45834
- Feltöltés dátuma: 2014. május 09.
Ajánló
Ha valaki nem akar bajlódni vele ennyit, mert nem számít milyen a formája, akkor egyszerűen a csirkemellet lefedve süsse 40 percig, majd ugyanúgy járjon el. A sütőzacskóba tételkor is fűszerezhetjük a csirkemellet, beleforgathatjuk tetszés szerinti főszerekbe, borsba, fokhagymaporba.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Audrey
71 recept
Manapság nagyon sokat hallani, hogy milyen egészségtelenek a felvágottak, mert sok zsírt, sót és tartósítószereket tartalmaznak. A felvágottak közül a kedvenceim a csirkemell sonkák, ezért elkezdtem utánajárni, hogy hogyan tudnám ezt elkészíteni saját magamnak egészségesen. A sok recept és megoldást elolvasva, én végül így készítettem, és nem bántam meg nagyon finom lett, de persze más mint a bolti.