r
Nosalty Logó

Paprikás csirke Vivkó konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Vivesz
Paprikás csirke Vivkó konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Pörkölthöz

Habaráshoz

Nokedlihez

1612
Kalória
75.5g
Fehérje
207g
Szénhidrátok
50.6g
Zsír
695.9g
Víz
410.9g
Koleszterin
10.2g
Rost
7.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Habaráshoz

Nokedlihez

Összesen 1612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Habaráshoz

Nokedlihez

Összesen 6446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Pörkölthöz

Habaráshoz

Nokedlihez

Összesen 142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    411 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2733.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    695.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    299 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    924 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 1612 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    301.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10934.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    590 mg
  • Kálcium
    584 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    3235 mg
  • Nátrium
    5929 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    828 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    2783.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    846 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    310 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    801 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    527 micro
  • α-karotin
    254 micro
  • β-karotin
    3695 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5758 micro
Összesen 6446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    113 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 142 kcal

Elkészítés

Pörkölthöz

  1. Az olajon megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. Rászórjuk a pirospaprikát, majd mehet rá a paradicsom, paprika és kb. 1 dl víz.
  2. Ha elfőtte a levét, hozzáadjuk a megtisztított csirkecombokat, a lehúzott bőrüket, sózzuk, borsozzuk, majd mindig, ha elfőtte a levét, felöntjük egy kis vízzel. Közepes lángon kb. 45- 60 perc alatt puhára főzzük.
  3. Ha megpuhult a hús, kiszedjük a fazékból, félretesszük. A bőrét eldobjuk (kivéve, ha valaki szereti:) ), a levet összeturmixoljuk.
  4. A szószt visszatesszük a tűzre, és ha felforrt, behabarjuk: a lisztet a vízzel és a tejföllel csomómentesre keverjük, majd a szószhoz öntjük, és ismét felforraljuk. Megszórjuk a felaprított petrezselyemmel.
  5. A galuskához lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, és mindig csak egy kis vizet hozzáöntve csomómentesre keverjük. Egy nagy lábasban vizet melegítünk, és ha felforrt, beleszaggatjuk a nokedlit. Ha miután ismét felforrt a víz, és feljöttek a tetejére, akkor kiszedjük a nokedlit egy hideg vízzel teli edénybe, majd leszűrjük, és átforgatjuk az olajjal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 60 perc

Egy teljesen átlagos paprikás csirke, annyit változtattam rajta, hogy összeturmixoltam a levét. Egyszer volt alkalmam étteremben ezt a változatot megkóstolni, azóta így csinálom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szaftos birkapörkölt

A birkahús nagyon egészséges, manapság bármelyik nagyobb bevásárlóban megvehetjük konyhakész, darabolt formában, így egyszerűen készíthetünk otthonunkban, bogrács nélkül is ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Súlyos betegséget okozhat a klóros víz fogyasztása

Sokan a csapból folyó vizet fogyasztják, mint ivóvizet, hiszen sokkal olcsóbb, mint palackozott ásványvizet venni, nem is beszélve a palackvisszaváltás kényszeréről. Svéd kutatók friss kutatása alapján azonban úgy tűnik, bizonyos megbetegedések és a klóros víz fogyasztása között összefüggés lehet.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!