Paprikakrémleves dióval
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
37 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
-
125g zöldség alaplé9 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
13g dió82 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
Összesen
254
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
147 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
500g zöldség alaplé35 kcal
-
100g habtejszín292 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
28g rozmaring37 kcal
-
50g dió327 kcal
-
4g balzsamecet4 kcal
Összesen
1016
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
10 kcal
-
6.1g vöröshagyma2 kcal
-
1.1g olívaolaj10 kcal
-
33.8g zöldség alaplé2 kcal
-
6.8g habtejszín20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.9g rozmaring2 kcal
-
3.4g dió22 kcal
-
0.3g balzsamecet0 kcal
Összesen
68
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 641.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 47 mg
-
Foszfor 106 mg
-
Nátrium 417 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 170.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 302 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 184 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 28 micro
-
β-karotin 2314 micro
-
β-crypt 693 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
254
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 82.9 g
-
Telített zsírsav 26 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2565.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 266 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 188 mg
-
Foszfor 424 mg
-
Nátrium 1669 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 58.1 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 21 mg
VÍZ
-
Összesen 682.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1209 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 736 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 359 micro
-
Kolin: 73 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 113 micro
-
β-karotin 9255 micro
-
β-crypt 2772 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 296 micro
Összesen
1016
kcal
- 2% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 29 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 46.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 188 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db piros kaliforniai paprika
-
1 közepes db vöröshagyma
-
2 ek olívaolaj
-
500 ml zöldség alaplé
-
100 ml habtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
50 g dió
Elkészítés
- A paprikát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
- Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rászórjuk a paprikát és a hagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, körülbelül 15-20 percig főzzük.
- Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a botmixerrel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
- A diót durvára vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rozmaring ágacskákat, 1-2 percig sütjük, kivesszük. A diót a rozmaringos olajba tesszük és megpirítjuk.
- A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel, megszórjuk a dióval és rozmaringgal, és tálaljuk.
- Sütés ideje: 3 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1655
- Feltöltés dátuma: 2015. október 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy nagyon finom, selymes–krémes leves. Ízlés szerint ízesíthetjük chili paprikával is.