r
Nosalty Logó

Paprikakrémleves dióval

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Paprikakrémleves dióval
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

254
Kalória
4.3g
Fehérje
14.5g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
170.6g
Víz
27.8g
Koleszterin
5.1g
Rost
8g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9255 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rászórjuk a paprikát és a hagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, körülbelül 15-20 percig főzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a botmixerrel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A diót durvára vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rozmaring ágacskákat, 1-2 percig sütjük, kivesszük. A diót a rozmaringos olajba tesszük és megpirítjuk.
  5. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel, megszórjuk a dióval és rozmaringgal, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 3 perc

Egy nagyon finom, selymes–krémes leves. Ízlés szerint ízesíthetjük chili paprikával is.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!