r
Nosalty Logó

Paprikakrémleves dióval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Paprikakrémleves dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    641.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    2314 micro
  • β-crypt
    693 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 254 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2565.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    736 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    359 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    9255 micro
  • β-crypt
    2772 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 1016 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    626 micro
  • β-crypt
    188 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megtisztítjuk, mossuk, kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, rászórjuk a paprikát és a hagymát, körülbelül 5 percig dinszteljük. Felöntjük a levessel, körülbelül 15-20 percig főzzük.
  3. Botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Hozzáadjuk a tejszínt, és a botmixerrel eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A diót durvára vágjuk. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a rozmaring ágacskákat, 1-2 percig sütjük, kivesszük. A diót a rozmaringos olajba tesszük és megpirítjuk.
  5. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a balzsamecetkrémmel, megszórjuk a dióval és rozmaringgal, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1655
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, selymes–krémes leves. Ízlés szerint ízesíthetjük chili paprikával is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...