Paprikakrém ahogy kdrita készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
kdrita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
60g kápia paprika13 kcal
-
63g feta sajt166 kcal
-
0g bors1 kcal
-
0 kcal
Összesen
180
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
240g kápia paprika51 kcal
-
250g feta sajt663 kcal
-
1g bors3 kcal
-
0 kcal
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
48.9g kápia paprika10 kcal
-
50.9g feta sajt135 kcal
-
0.2g bors1 kcal
-
0 kcal
Összesen
146
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 13.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1280.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 313 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 224 mg
-
Nátrium 714 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 79.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 155 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 63 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 802 micro
-
β-crypt 241 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
180
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 37.6 g
Zsír
-
Összesen 54.3 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 223 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5122.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 1251 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 895 mg
-
Nátrium 2856 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 319.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 622 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 251 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 39 micro
-
β-karotin 3207 micro
-
β-crypt 965 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
717
kcal
- 8% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 11.1 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1043.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 255 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 182 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 127 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 653 micro
-
β-crypt 196 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
2 db kápia paprika
-
25 dkg feta sajt
-
0.5 teáskanál őrölt fűszerkömény
Elkészítés
- A kápia paprikát sütőben 180 C°-on "feketére" sütjük. (Nyáron a kertben grillen érdemes.)
- A sütőből kivéve tálba tesszük, és folpackba csomagolva hagyjuk állni 10-15 percet. Ezáltal a paprika héja könnyen lehúzhatóvá válik. Meghámozzuk, kimagozzuk.
- A sült, hámozott paprikát a feta sajttal, borssal és a köménnyel összeturmixoljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 53
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8048
- Feltöltés dátuma: 2012. november 12.
Ajánló
Akár tízóraira a gyerekeknél is megállja helyét. Érdemes kipróbálni, lehet, hogy még lehet változtani rajta.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- babakonyha:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kdrita
25 recept
Találtam egy egész jó paprikakrém receptet még a nyár végén, de egy kicsit túl soknak találtam a fűszerezést, hát egyszerűsítettem rajta, és egy sokkal egyszerűbb és tisztább ízvilágot kaptam. A férjem szerint a körözöttre emlékeztet az íze, szerintem szenzációs a sós és az édes íz keveredése....