r
Nosalty Logó

Paprikakrém ahogy kdrita készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kdrita
Paprikakrém ahogy kdrita készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 146 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1280.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    241 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 180 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5122.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1251 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    895 mg
  • Nátrium
    2856 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    3207 micro
  • β-crypt
    965 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 717 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1043.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    255 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    196 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 146 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát sütőben 180 C°-on "feketére" sütjük. (Nyáron a kertben grillen érdemes.)
  2. A sütőből kivéve tálba tesszük, és folpackba csomagolva hagyjuk állni 10-15 percet. Ezáltal a paprika héja könnyen lehúzhatóvá válik. Meghámozzuk, kimagozzuk.
  3. A sült, hámozott paprikát a feta sajttal, borssal és a köménnyel összeturmixoljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8048
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Akár tízóraira a gyerekeknél is megállja helyét. Érdemes kipróbálni, lehet, hogy még lehet változtani rajta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találtam egy egész jó paprikakrém receptet még a nyár végén, de egy kicsit túl soknak találtam a fűszerezést, hát egyszerűsítettem rajta, és egy sokkal egyszerűbb és tisztább ízvilágot kaptam. A férjem szerint a körözöttre emlékeztet az íze, szerintem szenzációs a sós és az édes íz keveredése....

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...