r
Nosalty Logó

Pangasius provence-i módra

aantee
Pangasius provence-i módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

598
Kalória
41.5g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
39g
Zsír
313.2g
Víz
137.5g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
12g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 128 kcal

Elkészítés

A mártás elkészítése

  1. A hagymát szálasra vágjuk, és 5 dkg margarinon párolni kezdjük. Mikor félig kész, hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt almát, megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a fűszereket, pici sót és összerottyantjuk. Botmixerrel pépesítjük. Kis tejjel felöntjük mártás sűrűségűre, összeforraljuk, kicsit állni hagyjuk.

A hal elkészítése

  1. A halat kiengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk és nagy lángon, margarinon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. (Erre azért van szükség, hogy a zsírja kisüljön, mert a kész étel ízét elronthatja.)
  2. Egy kis margarinnal kikenjük a tepsit, belefektetjük a halszeleteket. Eloszlatjuk rajtuk a mártást.
  3. 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a mártás megpirul a tetején.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Részben nemnagykunszt Sült pangasius receptje, részben Dunszt Zsolt receptje (mindmegette.hu) ihlette. Vendégek körében is nagy sikert aratott, nagyon finom, könnyű fogás.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...