r
Nosalty Logó

Pangasius provence-i módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
aantee
Pangasius provence-i módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 598 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.1 g

Zsír

  • Összesen
    155.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3744 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    2129 mg
  • Nátrium
    1042 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.9 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1253 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    684 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    709 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2392 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Elkészítés

A mártás elkészítése

  1. A hagymát szálasra vágjuk, és 5 dkg margarinon párolni kezdjük. Mikor félig kész, hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt almát, megpároljuk.
  2. Hozzáadjuk a tömlős sajtot, a fűszereket, pici sót és összerottyantjuk. Botmixerrel pépesítjük. Kis tejjel felöntjük mártás sűrűségűre, összeforraljuk, kicsit állni hagyjuk.

A hal elkészítése

  1. A halat kiengedjük. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk és nagy lángon, margarinon elősütjük, hogy egy kis színt kapjon. (Erre azért van szükség, hogy a zsírja kisüljön, mert a kész étel ízét elronthatja.)
  2. Egy kis margarinnal kikenjük a tepsit, belefektetjük a halszeleteket. Eloszlatjuk rajtuk a mártást.
  3. 210 fokos sütőben addig sütjük, amíg a mártás megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14681
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Részben nemnagykunszt Sült pangasius receptje, részben Dunszt Zsolt receptje (mindmegette.hu) ihlette. Vendégek körében is nagy sikert aratott, nagyon finom, könnyű fogás.

Hozzávalók

A mártás elkészítése

A hal elkészítése

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...