Palócos csirkegulyás
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
107g csirkeszárny127 kcal
-
125g csirke alsócomb135 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
53 kcal
-
3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
125g burgonya72 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g zöldbab27 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
375g víz0 kcal
Összesen
538
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
428g csirkeszárny507 kcal
-
500g csirke alsócomb539 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
500g burgonya289 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
400g zöldbab109 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
1500g víz0 kcal
Összesen
2151
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
11.5g csirkeszárny14 kcal
-
13.4g csirke alsócomb14 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
13.4g burgonya8 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
10.7g zöldbab3 kcal
-
5.4g tejföl11 kcal
-
0.1g finomliszt0 kcal
-
0g kapor0 kcal
-
40.1g víz0 kcal
Összesen
58
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 805.9 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 133 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 361 mg
-
Nátrium 188 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 707 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 135 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 44 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 136 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 67 micro
-
β-karotin 609 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 850 micro
Összesen
538
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 129.2 g
Zsír
-
Összesen 129.5 g
-
Telített zsírsav 41 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 721 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3223.6 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 129 mg
-
Kálcium 533 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 1443 mg
-
Nátrium 754 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 2828.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 541 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 132 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 175 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 39 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 545 mg
-
Retinol - A vitamin: 313 micro
-
α-karotin 267 micro
-
β-karotin 2436 micro
-
β-crypt 249 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3402 micro
Összesen
2151
kcal
- 4% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 3.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
58
kcal
Hozzávalók
-
4 db csirkeszárny
-
4 db csirke alsócomb
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 ek fűszerpaprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
0.5 kávéskanál őrölt fűszerkömény
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál csípős paprikakrém
-
1 db babérlevél
-
500 g burgonya
-
1 teáskanál ételízesítő
-
200 ml tejföl
-
0.5 csapott ek finomliszt
-
kapor ízlés szerint
-
1.5 l víz
Elkészítés
- A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk.
- A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt megfutattjuk. Hozzáadjuk a húst, továbbra is keverve, fehéredésig sütjük, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával.
- Kevés vízzel azonnal felöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel és a babérlevéllel fűszerezzük.
- Lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét egy kis vízzel pótoljuk.
- Közben a burgonyát megpuccoljuk, a gulyáshoz hasonlóan kockákra vágjuk. A csirkéhez adjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, nagy lángon felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot, és további 10 percig főzzük.
- A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből rámerünk, majd a levest ezzel sürítjük, 1-2 percig forraljuk. Apróra vágott kaporral fűszerezzük, ha szükséges, utánaízesítjük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 116
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 20404
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy másféle palócleves. Így is nagyon finom.