r
Nosalty Logó

Palócos csirkegulyás

5,0

1 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Glaser
Palócos csirkegulyás
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

538
Kalória
32.3g
Fehérje
30.5g
Szénhidrátok
32.4g
Zsír
707g
Víz
180.2g
Koleszterin
5.4g
Rost
7.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    805.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    707 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    850 micro
Összesen 538 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.2 g

Zsír

  • Összesen
    129.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    721 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3223.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    1443 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    2828.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    541 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    175 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    267 micro
  • β-karotin
    2436 micro
  • β-crypt
    249 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3402 micro
Összesen 2151 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    86.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    75.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A csirkeszárnyakat a forgónál kettévágjuk, majd a combokkal együtt megmossuk, és leszárogatjuk.
  2. A hagymát felaprítjuk, és egy lábasban közepes lángon az olajon 2-3 perc alatt megfutattjuk. Hozzáadjuk a húst, továbbra is keverve, fehéredésig sütjük, majd a tűzről lehúzva, megszórjuk a pirospaprikával.
  3. Kevés vízzel azonnal felöntjük, megsózzuk, borsozzuk, és az őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával, a paprikakrémmel és a babérlevéllel fűszerezzük.
  4. Lefedve, kis lángon kb. 35 perc alatt majdnem puhára pároljuk, ha időközben zsírjára sülne, levét egy kis vízzel pótoljuk.
  5. Közben a burgonyát megpuccoljuk, a gulyáshoz hasonlóan kockákra vágjuk. A csirkéhez adjuk, felöntjük kb. 1,5 l vízzel, nagy lángon felforraljuk. Beleszórjuk az ételízesítőt, és kb. 20 percig főzzük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot, és további 10 percig főzzük.
  6. A tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a forró léből rámerünk, majd a levest ezzel sürítjük, 1-2 percig forraljuk. Apróra vágott kaporral fűszerezzük, ha szükséges, utánaízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

Egy másféle palócleves. Így is nagyon finom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!