r
Nosalty Logó

Palócleves Anettmama konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Anett87
Palócleves Anettmama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 3053 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Előkészítés

Elkészítés

Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    388.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    384.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    471 micro
Összesen 256 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.2 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4657.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    698 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    517 mg
  • Foszfor
    2016 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    4618.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    392 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    607 micro
  • β-karotin
    3348 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5654 micro
Összesen 3053 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Elkészítés

Előkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepes kockákra vágjuk.
  2. A húst apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Elkészítés

  1. A megdinsztelt hagymát fűszerezzük, pörkölt alapot készítünk. Az általam használt fűszerek: só, bors, pirospaprika, ételízesítő, kis kanál csípős pirosarany, majoránna. A pörkölt alapra rátesszük a húst, és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, összekeverjük. A vizet addig pótoljuk, amíg a hús meg nem puhul. A zöldségekkel még fog főni, így puhulni a hús, tehát azt az időt is számoljuk hozzá. Tehát nem baj, ha nem tökéletesen puha a hús, különben nagyon szétfőhet.
  2. Miután a hús megpuhult, felöntjük 3-4 liter vízzel, attól függően, hogy sűrűbbre vagy hígabbra szeretnénk a levest. (A habarás fog egy kicsit sűríteni rajta.)
  3. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és a krumplit. Addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Érdemes közben megkóstolni a só miatt, mert a krumpli is felszív belőle.
  4. Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást. A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre. Apránként adjuk hozzá a tejet vagy főzőtejszínt. A lényeg, hogy egy híg, csomómentes keveréket kapjuk.
  5. Miután minden zöldség megpuhult, behabarjuk a levest. Először hőkiegyenlítést csinálunk, vagyis a levesből átszedünk a habarásba, hogy nagyjából azonos hőmérsékletű legyen. (Én 2-3 szedőkanálnyit szoktam átmerni.) Érdemes ügyelni arra, hogy a zöldségből, húsból ne kerüljön át a habarásba.
  6. A hőkiegyenlítés után beleöntjük a levesbe a habarást, folyamatos kevergetéssel, nehogy csomósodjon. Ezután a leves addig főzzük, míg a lisztes íz kifő belőle.
  7. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8379
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Palócleves Anettmama konyhájából
Anett87 12 recept

Azért szeretjük ezt az ételt, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, tartalmas, laktató leves. Én ezzel a levessel tanultam meg habarást készíteni.

Hozzávalók

Előkészítés

Elkészítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...