Palócleves Anettmama konyhájából
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes
Hozzávalók
Előkészítés
-
2 dl napraforgó olaj
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 közepes db burgonya
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
ételízesítő ízlés szerint
-
1 teáskanál majoranna
-
2 csapott ek finomliszt
-
2 ek tejföl
Elkészítés
256
Kalória
17.3g
Fehérje
9.8g
Szénhidrátok
16.5g
Zsír
384.9g
Víz
46.6g
Koleszterin
2.4g
Rost
3.3g
Cukor
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészítés
-
14g napraforgó olaj125 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
17g burgonya10 kcal
-
67g pulykahús77 kcal
-
83g zöldbab23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
250g víz0 kcal
-
2g finomliszt6 kcal
-
3g tejföl7 kcal
-
8g tej5 kcal
Elkészítés
Összesen
256
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészítés
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
800g pulykahús920 kcal
-
1000g zöldbab273 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
3000g víz0 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
100g tej56 kcal
Elkészítés
Összesen
3053
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
Előkészítés
-
3.1g napraforgó olaj28 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g burgonya2 kcal
-
14.8g pulykahús17 kcal
-
18.4g zöldbab5 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g paprikakrém0 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
55.3g víz0 kcal
-
0.4g finomliszt1 kcal
-
0.7g tejföl1 kcal
-
1.8g tej1 kcal
Elkészítés
Összesen
56
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 16.5 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 388.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 58 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 168 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 384.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 279 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 471 micro
Összesen
256
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 207.2 g
Zsír
-
Összesen 197.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 67 g
-
Koleszterin 560 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4657.6 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 195 mg
-
Kálcium 698 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 517 mg
-
Foszfor 2016 mg
-
Nátrium 1192 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 39 mg
-
Élelmi rost 29 mg
Víz
-
Összesen 4618.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 430 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 74 mg
-
C vitamin: 143 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 392 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 73 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 392 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 120 micro
-
α-karotin 607 micro
-
β-karotin 3348 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5654 micro
Összesen
3053
kcal
- 4% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 85.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 85.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 104 micro
Összesen
56
kcal
Elkészítés
Előkészítés
- A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepes kockákra vágjuk.
- A húst apró kockákra vágjuk.
- A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.
Elkészítés
- A megdinsztelt hagymát fűszerezzük, pörkölt alapot készítünk. Az általam használt fűszerek: só, bors, pirospaprika, ételízesítő, kis kanál csípős pirosarany, majoránna. A pörkölt alapra rátesszük a húst, és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, összekeverjük. A vizet addig pótoljuk, amíg a hús meg nem puhul. A zöldségekkel még fog főni, így puhulni a hús, tehát azt az időt is számoljuk hozzá. Tehát nem baj, ha nem tökéletesen puha a hús, különben nagyon szétfőhet.
- Miután a hús megpuhult, felöntjük 3-4 liter vízzel, attól függően, hogy sűrűbbre vagy hígabbra szeretnénk a levest. (A habarás fog egy kicsit sűríteni rajta.)
- Hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és a krumplit. Addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Érdemes közben megkóstolni a só miatt, mert a krumpli is felszív belőle.
- Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást. A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre. Apránként adjuk hozzá a tejet vagy főzőtejszínt. A lényeg, hogy egy híg, csomómentes keveréket kapjuk.
- Miután minden zöldség megpuhult, behabarjuk a levest. Először hőkiegyenlítést csinálunk, vagyis a levesből átszedünk a habarásba, hogy nagyjából azonos hőmérsékletű legyen. (Én 2-3 szedőkanálnyit szoktam átmerni.) Érdemes ügyelni arra, hogy a zöldségből, húsból ne kerüljön át a habarásba.
- A hőkiegyenlítés után beleöntjük a levesbe a habarást, folyamatos kevergetéssel, nehogy csomósodjon. Ezután a leves addig főzzük, míg a lisztes íz kifő belőle.
- Jó étvágyat!
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
- Főzés ideje: 90 perc
Azért szeretjük ezt az ételt, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, tartalmas, laktató leves. Én ezzel a levessel tanultam meg habarást készíteni.
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!