r
Nosalty Logó

Paleós csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Paleós csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 426 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 640 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    497.3 g
  • Telített zsírsav
    240 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    183 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    1225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5820.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1024 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    1424 mg
  • Foszfor
    2728 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    344.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1823 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    69 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    759 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1786 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 6410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 426 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük, és sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát.
  2. A csoki felét 20 dkg vajjal gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük.
  3. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a vaníliával, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert mandulalisztet, majd az olvasztott csokit. A tésztát a tortaformába öntjük és megsütjük, majd félrerakjuk pihenni. A sütőt nem kapcsoljuk ki.
  4. Amikor a torta kihűlt, a felpúposodott tetejét késsel egyenesre vágjuk. A levágott részt apróra vágjuk, majd 10 percre visszatesszük a sütőbe.
  5. Közben elkészítjük a krémet: 2 dkg vajat, a kókusztejet, 1 ek kakaót és 5 dkg porcukrot homogén krémmé elkeverünk, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni.
  6. A tortát kétfelé vágjuk, a közepét megkenjük csokikrémmel, majd vékonyan bevonjuk a tetejét és az oldalát is. A sütőből kivett morzsát összemorzsoljuk, kakaóporral meghintjük, és bevonjuk vele a torta minden oldalát.
  7. Megolvasztjuk a csoki másik felét, majd eloszlatjuk egy sütőpapíron, beborítjuk egy másik sütőpapírral, ellapítjuk, feltekerjük, és így a hűtőbe tesszük. Amikor megdermedt, egyszerűen kitekerjük, így a csoki szép szilánkokra törik, és mehet is a torta tetejére. Legvégül pedig megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23067
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept a TV Paprika magazin 2011 decemberi számából származik, csak a hozzávalókat egy kicsit módosítottam. A karácsonyi asztal fő desszertje volt és mindenki dícsérte. Azt is megkaptam, hogy "Na mégsem vagy hülye a főzéshez!" Hát mondtamén, csak még a rutin hiányzik ;) Maga a süti nagyon tömény csokis, mint mondjuk egy Brownie (a tésztáját akár ahhoz is fel lehet használni), ezért nem a klasszikus tortaszelet méretében kell gondolkodni egy főnyi adagnál.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...