Palacsinta ahogy douney készíti
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
83g tojás104 kcal
-
250g tej140 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
11g napraforgó olaj94 kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
330g tojás415 kcal
-
1000g tej560 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
17.6g tojás22 kcal
-
53.4g tej30 kcal
-
26.7g finomliszt97 kcal
-
2.3g napraforgó olaj20 kcal
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.5 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 960.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 344 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 279 mg
-
Nátrium 231 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 105.9 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 226 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 388 micro
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 118.1 g
Zsír
-
Összesen 95 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3841.1 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 1115 mg
-
Nátrium 922 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 423.6 g
-
Cukor 42 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 280.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 266 micro
-
Kolin: 905 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1551 micro
- 13% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.6 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 15 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Hozzávalók
-
6 db tojás
-
1 l tej
-
50 dkg finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
Elkészítés
- A lisztet és a tojást egy nagy, mély tálban elkezdjük összedolgozni.
- Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ne lepődjünk meg, elég híg tésztát kapunk.
- Olajat löttyintünk bele, és azt is eldolgozzuk.
- Meggyújtjuk a gázt, rajta a serpenyővel. Hagyjuk egy percig rajta, hogy jól felforrósodjon.
- Kevés olajat teszünk bele, majd egy evőkanálnyi tésztát a jól ismert /ha mégsem, itt a lehetőség kigyakorolni!/koreográfiának megfelelően eloszlatunk. (Youtubo-n találtok ilyen videókat.) Ha nagyobb a serpenyő, értelemszerűen valamivel több tésztát rakunk bele.
- Míg sül a palacsinta,kikészítünk egy tálat az elkészült darabok számára.
- Ha már a palacsinta széle levált a serpenyőről és kezd felhólyagosodni a közepén is, szép óvatosan elkezdhetjük felszedni egy spatula segítségével, majd megfordítjuk.
- Pár másodperc, és mehet a tálra.
- A többi palacsintánál már nem rakunk olajat a serpenyőbe. Ha netán mégis leragadna, kevés az olaj a tésztában, pótoljuk.
- Az első pár darab lehet, hogy nem sikerül tökéletesen, de idővel belejön az ember. Sok sikert! :)
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 108
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 19080
- Feltöltés dátuma: 2013. január 22.
Ajánló
Ha a tökéletes tészta receptje a kezünkben van, már miénk a világ. Lehet sósan, édesen, bárhogy. Nekem a kedvencem az áfonyás-túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel, de kislányként sokat kísérleteztem. Ilyen kísérlet szülötte például a pépesített banán-felvert tejszín kombó, áfonyalekvár aszalt áfonyával, karamellizált mézes banán szeletelt mandulával és persze a klasszikusok. Emellett lehet sima, rakott, torta-pl darált diós töltelékkel- formában is tálalni. Sok sikert!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Ezen a palacsintán nőttem fel. :) Anyukám mindig így készítette, számomra teljesen természetes volt gyerekkorom óta. Később, amikor átjártak hozzám a barátaim és eléjük raktam egy-egy egyszerű kakaós csodát, derült ki, hogy annyira nem is szokványos a recept. Kikerekedett szemmel hallgatták, hogy nem rakok bele se sót, se szódát vagy cukrot, de még vizet sem. Nincs túlolajozva, és igaz, hogy nem lesz hártyavékony, de szerintem is - és az eddigi közönségem szerint is - nagyon finom. Aki épp a palacsinta-korszakát éli, és ezerrel keresi a "tökéletes receptet", ajánlom próbálja ki legalább egyszer. :)