r
Nosalty Logó

Palacsinta ahogy douney készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
douney
Palacsinta ahogy douney készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 169 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    388 micro
Összesen 793 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    95 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3841.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1115 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    423.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    266 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 3171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 169 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a tojást egy nagy, mély tálban elkezdjük összedolgozni.
  2. Közben fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet. Kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük. Ne lepődjünk meg, elég híg tésztát kapunk.
  3. Olajat löttyintünk bele, és azt is eldolgozzuk.
  4. Meggyújtjuk a gázt, rajta a serpenyővel. Hagyjuk egy percig rajta, hogy jól felforrósodjon.
  5. Kevés olajat teszünk bele, majd egy evőkanálnyi tésztát a jól ismert /ha mégsem, itt a lehetőség kigyakorolni!/koreográfiának megfelelően eloszlatunk. (Youtubo-n találtok ilyen videókat.) Ha nagyobb a serpenyő, értelemszerűen valamivel több tésztát rakunk bele.
  6. Míg sül a palacsinta,kikészítünk egy tálat az elkészült darabok számára.
  7. Ha már a palacsinta széle levált a serpenyőről és kezd felhólyagosodni a közepén is, szép óvatosan elkezdhetjük felszedni egy spatula segítségével, majd megfordítjuk.
  8. Pár másodperc, és mehet a tálra.
  9. A többi palacsintánál már nem rakunk olajat a serpenyőbe. Ha netán mégis leragadna, kevés az olaj a tésztában, pótoljuk.
  10. Az első pár darab lehet, hogy nem sikerül tökéletesen, de idővel belejön az ember. Sok sikert! :)
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 19080
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Ajánló

Ha a tökéletes tészta receptje a kezünkben van, már miénk a világ. Lehet sósan, édesen, bárhogy. Nekem a kedvencem az áfonyás-túrós rakott palacsinta vaníliaöntettel, de kislányként sokat kísérleteztem. Ilyen kísérlet szülötte például a pépesített banán-felvert tejszín kombó, áfonyalekvár aszalt áfonyával, karamellizált mézes banán szeletelt mandulával és persze a klasszikusok. Emellett lehet sima, rakott, torta-pl darált diós töltelékkel- formában is tálalni. Sok sikert!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezen a palacsintán nőttem fel. :) Anyukám mindig így készítette, számomra teljesen természetes volt gyerekkorom óta. Később, amikor átjártak hozzám a barátaim és eléjük raktam egy-egy egyszerű kakaós csodát, derült ki, hogy annyira nem is szokványos a recept. Kikerekedett szemmel hallgatták, hogy nem rakok bele se sót, se szódát vagy cukrot, de még vizet sem. Nincs túlolajozva, és igaz, hogy nem lesz hártyavékony, de szerintem is - és az eddigi közönségem szerint is - nagyon finom. Aki épp a palacsinta-korszakát éli, és ezerrel keresi a "tökéletes receptet", ajánlom próbálja ki legalább egyszer. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...