r
Nosalty Logó

Paella 3.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS3 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Paella 3.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

676
Kalória
34.9g
Fehérje
64.2g
Szénhidrátok
29g
Zsír
194.6g
Víz
100.6g
Koleszterin
4.9g
Rost
3.9g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 122 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.9 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1760.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    384 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    194.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    139 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    1039 micro
  • β-crypt
    154 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 676 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    209.3 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10561.8 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2305 mg
  • Nátrium
    7153 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

Víz

  • Összesen
    1167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1067 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    834 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1266 micro
  • Kolin:
    556 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    6236 micro
  • β-crypt
    924 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8030 micro
Összesen 4064 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    188 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 122 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben felhevítünk 2 ek olívaolajat. Belerakjuk a nagyobb kockára vágott csirkehúst, sózzuk és megpirítjuk.
  2. A húst kiszedjük, félretesszük. Az olajban pár percig pirítjuk az apóra felkockázott paprikát, majd hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, és pár perc alatt puhára pirítjuk. Belerakjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. A rizst 10 percre vízbe áztatjuk.
  4. Egy magasabb falú edényben, 2-3 ek olívaolajon a karikára vágott hagymát és az átpréselt fokhagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a rizst, és pár percig együtt pirítjuk.
  5. Sóval és kurkumával ízesítjük.
  6. Felöntjük a húslevessel, lefedjük, és lassan felforraljuk. Forrás után a főzőlapot takarékra vesszük, és 5 percig így pároljuk.
  7. Ezután a rizs tetejére tesszük a húst, a tenger gyümölcseit, a zöldborsót és a szalámit. Lefedve kb. 10 percig lassú tűzön főzzük. Tűzről levéve még 10 percig fedő alatt állni hagyjuk, hogy a rizs az összesfolyadékotmagába szívja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

Már régóta készültem paella főzésre, nagyon szeretem. Sajnos a gyerekeknek nem jött be, nekünk felnőtteknek viszont annál inkább. Rengeteg változata létezik. A spanyoloknál speciálisan erre a célra kifejlesztett edényben készül. Ez a magyar serpenyős változata.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Spenótos omlett

A spenótos omlett egy tojásból készült, spenóttal gazdagított étel, amit általában reggelire vagy könnyű ebédként fogyasztanak. Az omlett alapja a felvert tojás, amit serpenyőben ...

Hering András

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!