Padron paprika
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Rosanics Petra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
158
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
Összesen
318
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.7 g
Zsír
-
Összesen 16.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4.1 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 80.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 67 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 171 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 280 micro
Összesen
158
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 33 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 161.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 135 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 34 micro
-
β-karotin 341 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 560 micro
Összesen
318
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 13.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 67.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 142 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
133
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- A padron paprikákat megmossuk, majd sütőtepsire fektetjük őket.
- Meglocsoljuk olívaolajjal és sózzuk-borsozzuk alaposan, majd alaposan összeforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen bevonja a fűszerezés a paprikákat. Ha tudunk szerezni füstölt sókristályt, mindenképpen azt használjunk, mert az passzol a legjobban a paprikához.
- 190-200 fokos sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük őket, akkor jó, ha a paprikák héja helyenként már-már szinte fekete.
- A paprikákat meglocsoljuk kevés friss citromlével, majd előételként vagy köretként tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1561
- Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 30.
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegán receptek
további kategória:
mentes receptek
kategória:
vegetáriánus receptek
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Rosanics Petra
351 recept
A padron paprika talán a legnépszerűbb spanyol tapa, amit szó szerint bármelyik spanyol étteremben és bisztóban megkóstolhatunk. A padron a külseje ellenére általában egyáltalán nem csíp, a sóval és olajjal megsütött paprikaszemeket pedig a száránál fogva, egészben szokás fogyasztani. Remek sörkorcsolyának és előételnek, de akár köretként is fogyaszthatjuk sültek vagy sajt mellé.