Padlizsánsaláta török módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
167g padlizsán40 kcal
-
133g görög joghurt137 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
Összesen
180
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g padlizsán119 kcal
-
400g görög joghurt412 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
55.2g padlizsán13 kcal
-
44.2g görög joghurt45 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g fokhagyma1 kcal
Összesen
59
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 11 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 86.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 41 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 147.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 35 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 57 micro
Összesen
180
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 441.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 67 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Összesen
539
kcal
- 4% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 13 mg
-
Nátrium 1 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 48.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
59
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
-
500 g padlizsán
-
400 ml görög joghurt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánt megmossuk, a végét levágjuk, és felkockázzuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.
- Megvárjuk, míg egy kicsit kihűl.
- A görög joghurtot összekeverjük a fokhagymával, a sóval és a borssal, majd ráöntjük a padlizsánra.
- Tálalás előtt jól lehűtjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 6 alkalommal
- Receptkönyvben: 264
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 29
- Össznézettség: 30256
- Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1509 recept
A török éttermek egyik nagy klasszikusa - otthon készítve még sokkal finomabb!