r
Nosalty Logó

Padlizsános tészta bazsalikommal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Barilla
Padlizsános tészta bazsalikommal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    930 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    282 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    503 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    921 micro
Összesen 525 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3720 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    956 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    363 mg
  • Foszfor
    1354 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.5 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    682.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2011 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3684 micro
Összesen 2099 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mártsuk a csokor bazsalikomot néhány másodpercre forrásban levő vízbe, majd rögtön tegyük át jéghideg vízbe, így megtartja élénk zöld színét. Mossuk meg, hámozzuk és vágjuk közepes darabokra a padlizsánt. Főzzük forrásban levő sós vízben 10 percig, vagy amíg meg nem puhul.
  2. Vegyük ki a bazsalikomot a hideg vízből, szárogassuk meg papírtörlőn, és tegyük egy tálba az olívaolajjal. Pépesítsük mixerrel. Tegyük ugyanezt a padlizsánnal is: sóval és borssal készítsünk krémes állagú padlizsánmasszát. Közben főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint.
  3. A padlizsánszószt tegyük fel melegedni közepes lángra, és keverjünk hozzá egy részt a bazsalikomos püréből is. Kevergessük folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kifőtt tésztát öntsük a padlizsánszószos serpenyőbe, szórjuk rá a parmezánt, és öntözzük meg kevés olívaolajjal.
  4. Keverjük jól össze, majd tálaljuk tetején a maradék bazsalikomszósszal és sajttal.
  • Receptkönyvben: 289
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19420
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános tészta bazsalikommal
Barilla 60 recept

A padlizsán a Solanum melongena nevezetű növény termése, mely csak főzve vagy sütve ehető, hiszen toxint tartalmaz (minél érettebb, annál kevesebbet.) Régebben nem volt annyira közkedvelt mint most, sőt, a régi korokban úgy hitték, fogyasztása őrültséghez vezethet, manapság viszont bejáratott alapanyaga a mediterrán és az európai konyháknak. Kiadós, pikáns ételekhez jó szívvel ajánljuk, hiszen jól felszívja a zsírokat. Ha könnyebb ételt készítenénk belőle, grillezzük vagy főzzük meg, és csöpögtessünk rá kevés olajat. Tudtad, hogy a padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó növény, így egy csoportba tartozik a krumplival, a paradicsommal, a paprikafélékkel és a dohánnyal is? A II. világháború alatt, amikor az szegényebbek körében nem volt elérhető a dohánylevél, a cigarettákat kézzel sodorták a padlizsán leveleiből. www.barilla.hu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...