Padlizsános tészta bazsalikommal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
163g padlizsán39 kcal
-
15g bazsalikom3 kcal
-
15g parmezán sajt59 kcal
-
100g farfalle371 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
650g padlizsán154 kcal
-
60g bazsalikom14 kcal
-
60g parmezán sajt235 kcal
-
400g farfalle1484 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.4 g
Zsír
-
Összesen 11.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 930 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 67 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 186 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 170.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 282 micro
-
Kolin: 30 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 503 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 81.6 g
Zsír
-
Összesen 46.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3720 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 956 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 363 mg
-
Foszfor 1354 mg
-
Nátrium 744 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 338.5 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 32 mg
VÍZ
-
Összesen 682.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 289 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 286 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1129 micro
-
Kolin: 119 mg
-
Retinol - A vitamin: 121 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2011 micro
-
β-crypt 28 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3684 micro
- 7% Fehérje
- 30% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.8 g
Zsír
-
Összesen 3.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 311.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 30 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 57.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 168 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 309 micro
Hozzávalók
-
65 dkg padlizsán
-
1 csokor bazsalikom
-
6 dkg parmezán sajt
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek olívaolaj
Elkészítés
- Mártsuk a csokor bazsalikomot néhány másodpercre forrásban levő vízbe, majd rögtön tegyük át jéghideg vízbe, így megtartja élénk zöld színét. Mossuk meg, hámozzuk és vágjuk közepes darabokra a padlizsánt. Főzzük forrásban levő sós vízben 10 percig, vagy amíg meg nem puhul.
- Vegyük ki a bazsalikomot a hideg vízből, szárogassuk meg papírtörlőn, és tegyük egy tálba az olívaolajjal. Pépesítsük mixerrel. Tegyük ugyanezt a padlizsánnal is: sóval és borssal készítsünk krémes állagú padlizsánmasszát. Közben főzzük ki tésztánkat a dobozon található útmutató szerint.
- A padlizsánszószt tegyük fel melegedni közepes lángra, és keverjünk hozzá egy részt a bazsalikomos püréből is. Kevergessük folyamatosan. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A kifőtt tésztát öntsük a padlizsánszószos serpenyőbe, szórjuk rá a parmezánt, és öntözzük meg kevés olívaolajjal.
- Keverjük jól össze, majd tálaljuk tetején a maradék bazsalikomszósszal és sajttal.
- Receptkönyvben: 289
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 19427
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
A padlizsán a Solanum melongena nevezetű növény termése, mely csak főzve vagy sütve ehető, hiszen toxint tartalmaz (minél érettebb, annál kevesebbet.) Régebben nem volt annyira közkedvelt mint most, sőt, a régi korokban úgy hitték, fogyasztása őrültséghez vezethet, manapság viszont bejáratott alapanyaga a mediterrán és az európai konyháknak. Kiadós, pikáns ételekhez jó szívvel ajánljuk, hiszen jól felszívja a zsírokat. Ha könnyebb ételt készítenénk belőle, grillezzük vagy főzzük meg, és csöpögtessünk rá kevés olajat. Tudtad, hogy a padlizsán a burgonyafélék családjába tartozó növény, így egy csoportba tartozik a krumplival, a paradicsommal, a paprikafélékkel és a dohánnyal is? A II. világháború alatt, amikor az szegényebbek körében nem volt elérhető a dohánylevél, a cigarettákat kézzel sodorták a padlizsán leveleiből. www.barilla.hu