r
Nosalty Logó

Padlizsános sült spagettitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS4 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Padlizsános sült spagettitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

A paradicsomos szószhoz

A besamelmártáshoz

456
Kalória
15.2g
Fehérje
70.1g
Szénhidrátok
12.9g
Zsír
282.6g
Víz
66g
Koleszterin
9.2g
Rost
13.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

A paradicsomos szószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

A paradicsomos szószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

A paradicsomos szószhoz

A besamelmártáshoz

Összesen 102 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    542.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    282.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    92 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3754 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 456 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    264 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

Víz

  • Összesen
    1130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    847 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    369 micro
  • β-karotin
    1965 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    15016 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1821 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    830 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A padlizsán és a spagetti előkészítéséhez

  1. A padizsánokat felszeleteljük és besózzuk, majd szűrőben állni hagyjuk legalább fél órát.
  2. Közben a tésztát kifőzzük, bő vízben, 1 tk olaj hozzáadásával.
  3. Míg fő a tészta, elkészítünk egy paradicsomos szószt: a 2 paradicsomot forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héját, majd kisebb cikkekre vágjuk és egy lábasban "összerottyantjuk". Hozzáadjuk a paradicsompürét, 2 gerezd fokhagymát áttörve vagy lereszelve, és só, bors, bazsalikom, némi cukor segítségével (ízlés szerint) fűszerezzük.
  4. Beleforgatjuk a paradicsomszószba a leszűrt tésztát.
  5. Egy hőálló tálat kivajazunk és a jól lecsepegtetett padlizsánszeletek felét alulra fektetjük, lehetőleg minél szorosabban.
  6. Erre halmozzuk a paradicsomszószos tészta felét, rá a maradék padlizsánszeleteket, és utána megint a tésztát.
  7. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  8. A vajból, lisztből és tejből besamel mártást készítünk. Fűszerezzük sóval és borssal, és egy felvert tojást elkeverünk benne, amikor már levettük a tűzről. Ezt a mártást a felső tésztaréteg tetejére borítjuk.
  9. Sütőbe tesszük és addig sütjük, míg a besamel megszilárdul rajta és egy kissé megpirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc

Egy vega könyvben kutattam padlizsános receptek után, mert épp volt itthon két felhasználásra váró darab. Ezt választottam, pici módosítással elkészítettem a magam verzióját és nagyon finom tésztaétel lett! Megmaradt néhány szelet padlizsán. Azokat díszítéshez használtam fel, de egy finom joghurtos padlizsánra is futja belőlük... Ha azt szeretnénk, hogy igazán szépen szelhető tortaszerű legyen, várjunk fél napot (de legalább kihűlésig) a fogyasztásával, mert addigra gyönyörűen összeáll.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

9 selymesen krémes carbonara a klasszikustól a cukkinison át a...

Április 6-án a spagetti carbonara világnapját ünnepeljük! Ez a fantasztikusan selymes, krémes spagetti tésztával készülő fogás hagyományos római étel, amelynek alapja a tészta, tojás, guanciale (szárított sertéshús), pecorino sajt és fekete bors. Nem, nincsen benne tejszín, felejtsük el!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!