Padlizsános makarónitorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Panno
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
83g darált pulykahús96 kcal
-
83g makaróni0 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
-
10g cheddar sajt40 kcal
-
33 kcal
-
200g padlizsán48 kcal
-
11 kcal
-
13g zöldborsó11 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
10 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
500g darált pulykahús575 kcal
-
500g makaróni0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
-
60g cheddar sajt242 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
1200g padlizsán285 kcal
-
400g konzerv paradicsom64 kcal
-
80g zöldborsó65 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
57 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2176
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
15.8g darált pulykahús18 kcal
-
15.8g makaróni0 kcal
-
1.7g tojás2 kcal
-
4.7g mozzarella14 kcal
-
1.9g cheddar sajt8 kcal
-
1.6g parmezán sajt6 kcal
-
37.8g padlizsán9 kcal
-
12.6g konzerv paradicsom2 kcal
-
2.5g zöldborsó2 kcal
-
2.8g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g sűrített paradicsom2 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
68
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.5 g
Zsír
-
Összesen 16.6 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1341.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 359 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 451 mg
-
Nátrium 413 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 357.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 147 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 108 mg
-
Retinol - A vitamin: 114 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 5186 micro
-
Lut-zea 496 micro
Összesen
365
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 206.7 g
Zsír
-
Összesen 99.7 g
-
Telített zsírsav 46 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 727 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8050 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 193 mg
-
Kálcium 2156 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 473 mg
-
Foszfor 2707 mg
-
Nátrium 2479 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 121.6 g
-
Cukor 68 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 2144.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 880 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 11 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 129 mg
-
D vitamin: 128 micro
-
K vitamin: 95 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 55 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 447 micro
-
Kolin: 645 mg
-
Retinol - A vitamin: 682 micro
-
α-karotin 37 micro
-
β-karotin 2380 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 31115 micro
-
Lut-zea 2979 micro
Összesen
2176
kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 253.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 22 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 981 micro
-
Lut-zea 94 micro
Összesen
68
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg darált pulykahús
-
1 db tojás (lehet növelni az adagot, mert így szeleteléskor kicsit szétesik a "torta" a megnövelt tésztamennyiség miatt)
-
15 dkg mozzarella
-
6 dkg cheddar sajt
-
5 dkg parmezán sajt
-
3 db padlizsán
-
40 dkg konzerv paradicsom
-
1 közepes db vöröshagyma
-
70 g sűrített paradicsom
-
2 ek olívaolaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiterítjük egy tálcára, besózzuk, majd kb. 20 percet állni hagyjuk.
- Eközben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Jöhet bele a konzerv és a sűrített paradicsom, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, és takarék lángon 15-20 percig rotyogatjuk.
- Visszatérünk a padlizsánjainkhoz, alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd serpenyőben aranysárgára pirítjuk őket (ügyeljünk, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, szakaszonként süssük, 1-2 evőkanál olívaolajat lehet alájuk csepegtetni). A kész padlizsánokat papírtörlőre szedjük ki.
- Mialatt sülnek a padlizsánok, kifőzzük a tésztát (al dente). (Én a tészta főzővizéhez a makarónival egy időben tettem hozzá a fagyott borsót, egyszerre lesznek készen.)
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy nagy lábosban összekeverjük a lereszelt sajtokat és a tojást. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát és a borsót. Majd jöhet hozzá a húsos ragu.
- Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük, és belerétegezünk egy sor padlizsánt, hogy kicsikét fedjék egymást. (Ha elég sok a padlizsánunk, kirakhatjuk vele a torta oldalát is.) Beleöntjük a tésztát, amit padlizsán szeletekkel fedünk.
- Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük. (A tetejére reszelhetünk még parmezánt.) Miután aranybarnára sült, kivesszük, és 5 percet még a formában pihentetjük. Ezután már lecsatolhatjuk róla, és lehet is tálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 106
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3969
- Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.
Ajánló
Bármilyen maradék húsból (grill vagy főtt csirke, maradék kolbász darabka, stb.) elkészíthetjük, ilyenkor csupán aprózzuk fel a hozzávalót.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Panno
63 recept
Újabb gyöngyszem a Nélkülözhetetlen Tészta Könyvből.