r
Nosalty Logó

Padlizsános makarónitorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Padlizsános makarónitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5186 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8050 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2156 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    981 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiterítjük egy tálcára, besózzuk, majd kb. 20 percet állni hagyjuk.
  2. Eközben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Jöhet bele a konzerv és a sűrített paradicsom, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, és takarék lángon 15-20 percig rotyogatjuk.
  3. Visszatérünk a padlizsánjainkhoz, alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd serpenyőben aranysárgára pirítjuk őket (ügyeljünk, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, szakaszonként süssük, 1-2 evőkanál olívaolajat lehet alájuk csepegtetni). A kész padlizsánokat papírtörlőre szedjük ki.
  4. Mialatt sülnek a padlizsánok, kifőzzük a tésztát (al dente). (Én a tészta főzővizéhez a makarónival egy időben tettem hozzá a fagyott borsót, egyszerre lesznek készen.)
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Egy nagy lábosban összekeverjük a lereszelt sajtokat és a tojást. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát és a borsót. Majd jöhet hozzá a húsos ragu.
  7. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük, és belerétegezünk egy sor padlizsánt, hogy kicsikét fedjék egymást. (Ha elég sok a padlizsánunk, kirakhatjuk vele a torta oldalát is.) Beleöntjük a tésztát, amit padlizsán szeletekkel fedünk.
  8. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük. (A tetejére reszelhetünk még parmezánt.) Miután aranybarnára sült, kivesszük, és 5 percet még a formában pihentetjük. Ezután már lecsatolhatjuk róla, és lehet is tálalni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3969
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 23.

Ajánló

Bármilyen maradék húsból (grill vagy főtt csirke, maradék kolbász darabka, stb.) elkészíthetjük, ilyenkor csupán aprózzuk fel a hozzávalót.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újabb gyöngyszem a Nélkülözhetetlen Tészta Könyvből.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...