r
Nosalty Logó

Padlizsános makarónitorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Panno
Padlizsános makarónitorta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

365
Kalória
34.5g
Fehérje
20.3g
Szénhidrátok
16.6g
Zsír
357.4g
Víz
121.2g
Koleszterin
8.4g
Rost
11.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1341.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    357.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5186 micro
  • Lut-zea
    496 micro
Összesen 365 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.7 g

Zsír

  • Összesen
    99.7 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    727 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8050 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2156 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    473 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    2479 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.6 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

Víz

  • Összesen
    2144.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    880 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    447 micro
  • Kolin:
    645 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    2380 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    31115 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 2176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    981 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 68 kcal

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, vékonyra felszeleteljük, kiterítjük egy tálcára, besózzuk, majd kb. 20 percet állni hagyjuk.
  2. Eközben a hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a húst, lepirítjuk. Jöhet bele a konzerv és a sűrített paradicsom, sózzuk, borsozzuk, jól átkeverjük, és takarék lángon 15-20 percig rotyogatjuk.
  3. Visszatérünk a padlizsánjainkhoz, alaposan leöblítjük, lecsepegtetjük, majd serpenyőben aranysárgára pirítjuk őket (ügyeljünk, hogy ne kerüljenek egymásra a szeletek, szakaszonként süssük, 1-2 evőkanál olívaolajat lehet alájuk csepegtetni). A kész padlizsánokat papírtörlőre szedjük ki.
  4. Mialatt sülnek a padlizsánok, kifőzzük a tésztát (al dente). (Én a tészta főzővizéhez a makarónival egy időben tettem hozzá a fagyott borsót, egyszerre lesznek készen.)
  5. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  6. Egy nagy lábosban összekeverjük a lereszelt sajtokat és a tojást. Beleforgatjuk a leszűrt tésztát és a borsót. Majd jöhet hozzá a húsos ragu.
  7. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, alját sütőpapírral kibéleljük, és belerétegezünk egy sor padlizsánt, hogy kicsikét fedjék egymást. (Ha elég sok a padlizsánunk, kirakhatjuk vele a torta oldalát is.) Beleöntjük a tésztát, amit padlizsán szeletekkel fedünk.
  8. Betoljuk az előmelegített sütőbe, és 25-30 percig sütjük. (A tetejére reszelhetünk még parmezánt.) Miután aranybarnára sült, kivesszük, és 5 percet még a formában pihentetjük. Ezután már lecsatolhatjuk róla, és lehet is tálalni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24

Újabb gyöngyszem a Nélkülözhetetlen Tészta Könyvből.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

„A minőségből, csak azért, hogy a süti olcsóbb legyen, nem...

Balatonfüred előtt egy megállóval, Arácson tesz le bennünket a vonat, ahol egy mézeskalács-házikóra emlékeztető épületben működik Kara Zsuzsanna cukrászdája. Porcukorillat és igazi cukrászdahangulat vár bennünket, no meg finom és mindig friss sütemények. A cukrászdára cserélt mérnökdiplomáról, a minőségi alapanyagok nélkülözhetetlenségéről, és arról is beszélgettünk, hogy a vendéglátásba sem kell belehalni.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!