r
Nosalty Logó

Padlizsánkrokett

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Matkovics Eszter
Padlizsánkrokett
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 875 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 6995 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Összesen 143 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    948.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 875 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.7 g

Zsír

  • Összesen
    485.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    223 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    169 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7588.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    949 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    583 mg
  • Foszfor
    1734 mg
  • Nátrium
    4059 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    577.1 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    3446.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    187 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    987 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 6995 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    10 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 143 kcal

Hozzávalók

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Elkészítés

A kroketthez

  1. Sós vízben feltesszük főni a krumplit.
  2. Az olívaolajon puhára pároljuk a kockákra vágott padlizsánokat.
  3. Mikor mindegyik kész, kruplinyomóval vagy turmixgéppel összekeverjük őket.
  4. Hozzáadjuk a fűszereket. Javaslom, hogy intenzívebben fűszerezzünk, mert a padlizsán eléggé feveszi az ízeket.
  5. Eléggé folyós masszát kapunk, ütünk bele két tojást, és hozzáadunk kb. két marék lisztet. Még mindig eléggé folyós lesz, így annyi zsemlemorzsát öntünk hozzá, míg össze nem áll. Kb. olyan masszát kell kapjunk, mint a fasírtnál. Ez már formázható, de még massza.
  6. Hengereket gyúrunk belőle, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7877
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 30.

Ajánló

Tartármártással főételként is fogyaszthatjuk! Vigyázat! Nem lehet abbahagyni!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrokett
Matkovics Eszter 22 recept

Kaptam 6 padlizsánt, de nem akartam ennyiből padlizsánkrémet csinálni. Így kitaláltam ezt. Lehet, hogy meg lehet csinálni egyszerűbben is. Én szenvedtem vele picit, de nagyon-nagyon megérte!

Hozzávalók

A kroketthez

A krumplihoz

A panírozáshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...