r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Nikóka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nikóka
Padlizsánkrém Nikóka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1714 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 206 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    493 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 344 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    175.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2743.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    2463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    511.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 1714 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    330.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megsütjük egészben, kb. 30-40 perc alatt. Ha kissé kihűlt, lehúzzuk a héját, és fakanállal összetörjük.
  2. Beletesszük szűrőkanálba, és lecsepegtetjük. Addig összevágjuk a hagymát apróra, és megsózzuk.
  3. Ha már kihűlt a padlizsán, összekeverjük a majonézzel, az olajjal, a mustárral és a porcukorral. Végül hozzáadjuk hagymát, és ha kell még megsózzuk.
  4. Pihentetjük hűtőben 1-2 órát, amíg összeérik, de másnap az igazán finom.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4330
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánkrém Nikóka konyhájából
Nikóka 172 recept

Ezt a receptet még anyósomtól tanultam, de ő a majonézt is maga készítette. Nálunk nagy kedvenc a családban. Ha van rá lehetőség, a padlizsánokat grillen megsütve a legfinomabb elkészíteni. Ilyenkor van szezonja. Én több kilót megsütök, és lefagyasztom. Majd előveszem, és elkészítem a hozzávalókkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...