r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Gombácskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánkrém Gombácskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 508 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat 3-4 helyen, függőlegesen beirdaljuk, levágjuk a tönkjét, és berakjuk sütni. Kb. 30-40 perc alatt kész. Kb 25 percig sütjük az egyik oldalát, mikor kész megfordítjuk, és még kb. 10-15 percig sütjük a másik oldalát. Akkor jó, mikor már feketedik a héja (persze nem ég :)) és puha.
  2. Mikor kész kivesszük, és egy műanyag tálcára rakjuk hűlni. Lehetőleg ne érintkezzen fémmel. Amíg hűl, addig olívaolajon megpuhítjuk az apróra vágott lilahagymát.
  3. Mikor a padlizsánok hűltek egy picit, akkor elkezdjük lefejteni a héját. Jönni fog a héjával együtt a belseje is, de fakanállal lekaparjuk a héjáról, nagyon szépen lejön. A kikapart padlizsánokat egy üvegtálba rakjuk, és hozzákeverjük a hagymát.
  4. Ízlés szerint teszünk bele mustárt, nekem egy kis tubus mustárnak kb. a fele szokott bele menni. Sózzuk, borsozzuk, egy kis vegetával is ízesítjük. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2744
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor kicsi voltam, Mamám nagyon sokszor csinált padlizsánkrémet, és nagyon szerettem. Az Ő receptje alapján elkészítettem a párom ízlésének megfelelően. Nagyon finom, azóta mindig így készítem. :) Pirítós kenyérrel a legfinomabb, de friss puha kenyérrel is nagyon finom, és mi chipshez is szoktuk használni mártogatósként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...