r
Nosalty Logó

Padlizsánkrém Gombácskától

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Padlizsánkrém Gombácskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 508 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 29 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1358.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    475 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.4 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    596 micro
Összesen 508 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 29 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat 3-4 helyen, függőlegesen beirdaljuk, levágjuk a tönkjét, és berakjuk sütni. Kb. 30-40 perc alatt kész. Kb 25 percig sütjük az egyik oldalát, mikor kész megfordítjuk, és még kb. 10-15 percig sütjük a másik oldalát. Akkor jó, mikor már feketedik a héja (persze nem ég :)) és puha.
  2. Mikor kész kivesszük, és egy műanyag tálcára rakjuk hűlni. Lehetőleg ne érintkezzen fémmel. Amíg hűl, addig olívaolajon megpuhítjuk az apróra vágott lilahagymát.
  3. Mikor a padlizsánok hűltek egy picit, akkor elkezdjük lefejteni a héját. Jönni fog a héjával együtt a belseje is, de fakanállal lekaparjuk a héjáról, nagyon szépen lejön. A kikapart padlizsánokat egy üvegtálba rakjuk, és hozzákeverjük a hagymát.
  4. Ízlés szerint teszünk bele mustárt, nekem egy kis tubus mustárnak kb. a fele szokott bele menni. Sózzuk, borsozzuk, egy kis vegetával is ízesítjük. Botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2741
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 30.

Receptkategóriák

Mikor kicsi voltam, Mamám nagyon sokszor csinált padlizsánkrémet, és nagyon szerettem. Az Ő receptje alapján elkészítettem a párom ízlésének megfelelően. Nagyon finom, azóta mindig így készítem. :) Pirítós kenyérrel a legfinomabb, de friss puha kenyérrel is nagyon finom, és mi chipshez is szoktuk használni mártogatósként.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk