Padlizsánkrém 12. - mustáros
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
200g padlizsán48 kcal
-
4g mustár2 kcal
-
53 kcal
-
25g vöröshagyma9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
112
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
800g padlizsán190 kcal
-
15g mustár9 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
100g vöröshagyma36 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
447
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
85.2g padlizsán20 kcal
-
1.6g mustár1 kcal
-
2.6g napraforgó olaj23 kcal
-
10.6g vöröshagyma4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
48
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 6.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 46 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 198.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
112
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9 g
Zsír
-
Összesen 26 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 99 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 54.1 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 795.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 8 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 28 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 186 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 115 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 294 micro
Összesen
447
kcal
- 1% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 2.8 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 68.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 20 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 84.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
48
kcal
Hozzávalók
-
2 db padlizsán
-
3 tk mustár
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 kis fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A padlizsánokat megmossuk, és (nem kell előmelegíteni) a sütőbe tesszük sülni úgy, ahogy van, nem szedünk le róla semmit. A fontos, hogy a padlizsán akkor jó, ha megfogjuk, és összeesik kissé. Nem szabad megpirítani, mert akkor kiszárad!
- Ha kivettük a sütőből, még a forró padlizsánokról lehúzzuk a héjjukat, és beletesszük a padlizsánbelsőt egy tálba.
- A padlizsánbelsőt összeturmixoljuk, és megvárjuk, míg kihűl.
- A kihűlt padlizsánmasszánkhoz hozzáadjuk a mustárt (ebből kevesebbet tegyünk bele az elején, nehogy savanyú legyen tőle, és kóstolgatjuk, hogy mikor elég bele), a kislyukú reszelőn lereszelt hagymát, az olajat, majd megsózzuk, és megborsozzuk.
- Ezeket összekavarjuk, és betesszük a hűtőbe, míg jól kihűl.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 23364
- Feltöltés dátuma: 2011. március 04.
Ajánló
Pirítóssal nagyon finom. Nyáron friss paradicsomot, és aki szereti, még több hagymát is lehet rászeletelni a kenyéren.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Mikor a padlizsánnak szezonja van, akkor a kisült és összeturmixolt natúr padlizsánt lefagyaszthatjuk, és bármikor, amikor megéhezünk rá, kiolvasztjuk, és elkészítjük, akár télen is.