r
Nosalty Logó

Felmosórongy-padlizsán

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Felmosórongy-padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    249 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    429 mg
  • Nátrium
    884 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    249.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    603 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 827 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6960 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    238 mg
  • Kálcium
    996 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    421 mg
  • Foszfor
    1717 mg
  • Nátrium
    3537 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    745 micro
  • Kolin:
    984 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    2412 micro
  • Lut-zea
    1767 micro
Összesen 3303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    89 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 123 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánokat megmossuk, majd bevagdossuk „felmosóalakúra".
  2. Besózzuk, és egy picit állni hagyjuk. (A só elveszi a padlizsán esetleg kesernyés ízét.)
  3. Hagyományos módon bepanírozzuk az egészet, ez esetben rizsliszt, tojás és pankómorzsa felhasználásával.
  4. Jó alaposan megforgatjuk mindenben (akár kétszer is), hogy mindenhol bevonja a panír.
  5. Előmelegített 180 fokos olajban aranybarnára sütjük 5-6 perc alatt.
  6. Frissen tálaljuk!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3248
  • Feltöltés dátuma: 2022. március 01.

Receptkategóriák

Felmosórongy-padlizsán
Gerzsenyi Flóra 415 recept

A „Padlizsán felmosó mop”, azaz felmosórongy a budapesti Chinatown Terasz egyik kuriózuma, amely a 9-es számú standnál kapható, az 515 bisztró tálalásában. Mi is megkóstoltuk nyáron: a ropogósra sült padlizsánrudakat ketchuppal tálalják, ami nem túl autentikus, bár őszintén szólva nagyon jól működik. Mi imádtuk, de mivel a neten keresgélve nem leltünk semmilyen forrást az eredetéről, elkészítettük saját ehető felmosónkat. A recept lényege, hogy a padlizsánt felmosóalakúra vágjuk, és egészben panírozzuk, majd sütjük ki. Külseje aranybarna és ropogós, belül pedig lágy és krémes.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...